Studenti romani la Conferinta Stiintifica a Spitalului Broca din Paris – Practica in Geriatrie

13/10/2015

Studenti romani la Conferinta Stiintifica a Spitalului Broca din Paris – Practica in Geriatrie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/studenti-romani-la-conferinta-stiintifica-a-spitalului-broca-din-paris-practica-in-geriatrie/

sigla UMF IasiDoi studenti de la Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa” Iasi, participanti in cadrul proiectului “Consiliere si orientare profesionala pentru o cariera de succes” – medVISE, vor participa in luna noiembrie la Conferinta Stiintifica a Spitalului Broca din Paris – Practica in geriatrie.

Invitatia a fost lansata de Asociatia pentru Promovarea Cercetarii si Organizarii in Geriatrie si Gerontologie – Broca (APROB) ca urmare a participarii studentilor romani la vizita de studiu de la Spitalul Broca din cadrul proiectului medVISE. Asociatia va acorda burse pentru a sustine cheltuielile de participare ale studentilor.

“Ne bucura foarte mult aceasta invitatie pentru ca este o recunoastere si a calitatii studentilor nostri, dar si a faptului ca ne preocupa orientarea lor in viitoarea cariera. Dupa vizita la Paris, la Spitalul Broca, specializat pe geriatrie, mai multi studenti ne-au spus ca initial nu luasera in calcul geriatria ca posibila viitoarea specializare. Acest lucru s-a schimbat dupa ce au constientizat in cadrul vizitei ca este o specialitate importanta care poate ajuta un numar considerabil de oameni, bunicii nostri. De asemenea, au fost impresionati de imbinarea acestei specialitati cu cercetarea”, a declarat prof. dr. Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina Generala, Universitatea de Medicina si Farmacie “Gr.T. Popa” Iasi.

“Obiectivul conferintei noastre este formarea in geriatrie si schimbul de experienta cu cei mai buni experti din mai multe domenii. Ca urmare a vizitei studentilor din universitatea dumneavoastra in spitalul nostru si a promovarii geriatriei ca potentiala alegere in viitoarea cariera, am decis sa acordam burse pentru a sustine participarea a doi studenti la aceasta conferinta”, a declarat dr. George Pisica Donose, trezorierul Asociatiei pentru Promovarea Cercetarii si Organizarii in Geriatrie si Gerontologie – Broca (APROB), medic roman care lucreaza in cercetare la Spitalul Broca.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Protocolul de tratament in cazul pacientilor cu Covid-19, modificat si publicat in Monitorul Oficial

Un medic oftalmolog de la Galati a decedat din cauza Covid-19

Premierul Ludovic Orban a declarat ca se va vaccina impotriva Covid-19

Interventie neurochirurgicala in premiera nationala, la Timisoara

Peste 80 de voluntari ajuta Directia de Sanatate Publica Sibiu