STS va implementa platforma privind certificatele digitale Covid pana la 1 iulie

08/06/2021

STS va implementa platforma privind certificatele digitale Covid pana la 1 iulie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sts-va-implementa-platforma-privind-certificatele-digitale-covid-pana-la-1-iulie/

Platforma privind certificatele digitale COVID, care vor facilita libera circulatie in Uniunea Europeana, implementata in Romania cu suportul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), va fi finalizata pana la data de 1 iulie a acestui an, a precizat conducerea Serviciului.

“Va fi finalizat, deja au fost trecute cateva etape tehnice. Purtatorul de cuvant a prezentat mai multe interpelari, s-au realizat teste (…). Suntem in lucru cu aplicatia de portal si cu aplicatia de modificare a certificatelor. Va fi gata clar pana la 1 iulie”, a declarat Ionel-Sorin Balan, seful STS la Parlament, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, platformele informatice dezvoltate pot permite generarea a trei tipuri de certificate: de vaccinare, de iesire din boala si de testare.

“Se va accesa un portal. Pe acest portal, persoana care doreste descarcarea unui certificat va furniza cateva date. Aceste date vor fi verificate in sistemele informatice pe care le avem la dispozitie, respectiv Registrul National de Vaccinare sau Coronaforms, Registrul electronic pentru vaccinare si aplicatia Coronaforms pentru celelalte tipuri de certificate. Dupa aplicarea cererii unuia dintre certificate sau mai multe, persoana care incearca sa intre in posesia unui asemenea certificat va primi in contul personal, inregistrat pe platforma informatica, acest certificat. Acest certificat poate fi tinut fie in mod electronic, pe telefonul mobil sau pe alt device, poate fi si printat si poate fi prezentat autoritatilor, existand, de asemenea, aplicatie dezvoltata care permite verificarea autenticitatii documentului prezentat, datele respectiv fiind corelate cu datele de identitate din documentele personale”, a mai explicat directorul STS potrivit sursei citate.

El a adaugat ca in prezent este in lucru un document legislativ care va explica clar modalitatea de utilizare a aplicatiei.

Etichete: certificat digital covid, sts

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: