Streinu-Cercel: Politicienii nu au tinut cont de sfaturile specialistilor si au dat relaxari

31/03/2022
Streinu-Cercel: Politicienii nu au tinut cont de sfaturile specialistilor si au dat relaxari

Streinu-Cercel: Politicienii nu au tinut cont de sfaturile specialistilor si au dat relaxari

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/streinu-cercel-politicienii-nu-au-tinut-cont-de-sfaturile-specialistilor-si-au-dat-relaxari/

Medicul Adrian Streinu-Cercel spune ca pandemia cu noul coronavirus nu s-a terminat si considera ca masca de protectie ar trebui sa fie un accesoriu obligatoriu pentru urmatoarea perioada de timp, circa 6 – 9 luni.

Totodata, el a adaugat ca ‘politicienii nu au tinut cont’ de sfaturile specialistilor si au ‘dat relaxari’.

“Mi-as fi dorit sa nu fi avut un numar atat de mare de cazuri de imbolnavire, dar, din pacate, politicienii nu au tinut cont de sfaturile doctorilor, ale specialistilor si au dat relaxari atunci cand nu era cazul si ati vazut ce s-a intamplat anul trecut. Din pacate, si in momentul de fata constatam ca s-a ridicat starea de alerta, dar virusul nu a fost informat. Pe virus nu l-a chemat nimeni la niciun palat sa ii spuna: pleaca de aici pentru ca ti-ai terminat treaba! Ca atare, suntem in continuare in pandemie si lumea ar trebui sa stie acest lucru. Restrictiile iarasi s-au ridicat si acum constatam ca numarul de cazuri se inmulteste si la camerele de garda vin mereu pacienti afectati cu COVID”, a afirmat Dr. Adrian Streinu-Cercel, la dezbaterea Profit Health Forum, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, unele unitati medicale nu primesc pacienti infectati cu noul coronavirus, motivand ca nu mai sunt unitati COVID.

“O masura foarte buna care a fost luata a fost aceea ca sa nu se revina cu toate spitalele in sistem non-COVID de la inceput, ceea ce este un lucru bun si ca atare majoritatea spitalelor de boli infectioase au ramas in sistem COVID si pacienti au unde sa se duca. Constatam ca o serie de unitati de management fac ce le trece prin cap, adica nu tin cont de faptul ca pacientii trebuie vazuti multidisciplinar si spun: noi nu primim COVID pentru ca noi nu mai suntem COVID”, a mai sustinut presedintele Comisiei de sanatate din Senat, potrivit sursei citate.

Etichete: relaxari pandemie, masca de protectie, adrian streinu-cercel

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: