Streinu-Cercel: Ne pregatim pentru medicina viitorului care va fi axata pe genetica moleculara

04/10/2023
Streinu-Cercel: Ne pregatim pentru medicina viitorului care va fi axata pe genetica moleculara

Streinu-Cercel: Ne pregatim pentru medicina viitorului care va fi axata pe genetica moleculara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/streinu-cercel-ne-pregatim-pentru-medicina-viitorului-care-va-fi-axata-pe-genetica-moleculara/

Presedintele Comisiei pentru sanatate din Senat, Dr. Adrian Streinu-Cercel, spune ca medicina viitorului va fi una axata pe genetica moleculara, iar sistemul sanitar in viitor ar trebui sa fie unul digitalizat.

“Ar trebui sa fie un sistem sanitar inteligent. Si, cand spun inteligent, ar trebui sa plece inteligenta de acum pentru ca in momentul de fata avem cel putin in PNRR posibilitatea de digitalizare. Digitalizarea nu trebuie lasata de indemana fiecaruia in parte, ci trebuie sa fie un sistem de digitalizare integrat in asa fel incat sa vorbim toti aceeasi limba. Ne dorim de mult sa avem un card de sanatate in care sa existe toate datele pacientilor, respectiv toate problemele medicale pe care le-a avut, toata medicatia pe care a avut-o etc. Inca batem pasul pe loc si timpul nu ne asteapta. (…) In momentul de fata ne pregatim pentru medicina viitorului, care, cu siguranta, va fi una axata pe genetica si, respectiv, pe genetica moleculara. Trebuie sa invatam studentii de pe acum sa faca acest lucru”, a precizat Dr. Adrian Streinu-Cercel, la evenimentul ‘ThinkHealth 2023/Instalarea in viitor’, potrivit Agerpres.

Presedintelui Comisiei de sanatate din Senat a mai subliniat ca Romania va trebui sa faca pasi foarte rapizi in a redesena sistemul de sanatate.

“Este foarte probabil ca, incepand din 2024, acest lucru va demara pentru ca avem nevoie de foarte multi navigatori de sanatate. Omul sanatos trebuie si el sa fie dirijat, pentru ca, in momentul de fata, avem tot felul de persoane sau personaje care vorbesc impotriva medicinei si impotriva sanatatii umane. (…) Cred ca acest om sanatos trebuie sa plece de la educatie, de la educatia de jos, adica de la gradinita”, a mai afirmat medicul.

Etichete: adrian streinu-cercel, medicina viitorului, genetica moleculara

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: