Streinu-Cercel: In prezent, sunt in circulatie patru tulpini de SARS-CoV-2

24/03/2021
Streinu-Cercel: In prezent, sunt in circulatie patru tulpini de SARS-CoV-2

Streinu-Cercel: In prezent, sunt in circulatie patru tulpini de SARS-CoV-2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/streinu-cercel-in-prezent-sunt-in-circulatie-patru-tulpini-de-sars-cov-2/

Presedintele Comisiei de sanatate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, spune, ca, in prezent, sunt in circulatie patru tulpini de SARS-CoV-2, iar presiunea pe sistemele de invatamant si medical este foarte mare.

“As dori sa va informez ca avem in circulatie patru tulpini de SARS-CoV-2: cea salbatica initiala, cea britanica, cea din Africa de Sud si cea din Brazilia. In momentul de fata, 70% dintre persoanele care se imbolnavesc au tulpina britanica. O fi risc, n-o fi risc, nu stiu. Vad ca se vorbeste cu intensitate maxima de sporurile doctorilor si ale cadrelor didactice si daca putem sa le dam ceva in plus in aceasta perioada, din punct de vedere al riscului la care sunt supusi. Si era vorba de 2.000 de lei pentru cadre didactice si 1.500 pentru personalul nedidactic si auxiliar. O fi bine, n-o fi bine, nu stiu. Insa, ce vreau sa va spun este ca tensiunea in aceste doua sisteme, sistemul de invatamant si sistemul sanitar, este foarte mare si, ca atare, nu cred ca este momentul sa ne jucam de-a sporurile si de a da ceva bani pentru risc”, a afirmat medicul Streinu-Cercel, in plenul Senatului, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, Senatul a dezbatut propunerea legislativa pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din invatamant pe intreaga durata a starii de alerta si urgenta ca urmare a riscului raspandirii SARS-CoV-2.

Etichete: tulpini Sars-CoV-2, mutatii coronavirus, adrian streinu-cercel

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: