Streinu-Cercel: Formarea de personal, una dintre problemele sistemului de sanatate

09/12/2021
Streinu-Cercel: Formarea de personal, una dintre problemele sistemului de sanatate

Streinu-Cercel: Formarea de personal, una dintre problemele sistemului de sanatate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/streinu-cercel-formarea-de-personal-una-dintre-problemele-sistemului-de-sanatate/

Formarea de personal este una dintre marile probleme ale sistemului de sanatate, spune prof. dr Adrian Streinu-Cercel, presedinte al Comisiei de sanatate din Senat. El a sublinuat ca este vorba in egala masura de medici, asistente medicale si infirmieri.

In context, acesta a vorbit de necesitatea unei legislatii adecvate care sa includa toate problemele din sistemul de sanatate, pornind de la personal pana la activitatea spitalelor, relateaza Agerpres.

De asemenea, lectia’ pandemiei de COVID-19 arata necesitatea unui ‘redesign’ al sistemului de sanatate in ansamblu, a mai completat mediculul, care a adaugat ca trebuie sa se lucreze la modul in care se deconteaza serviciile de sanatate.

“Nu este normal ca unul care nu face nimic sa primeasca acelasi salariu cu altul care munceste de dimineata pana seara. (…) Legislatia trebuie sa fie una singura. (…) Am inceput sa ne miscam in aceasta zona. (…) Vom veni pe masa cu un draft care sa intre in dezbatere publica si care sa se transforme intr-un cadru legislativ adecvat. Acolo sa se tina cont de absolut tot, inclusiv de nevoia de formare personal, inclusiv de problemele din spitale. Spitalele nu trebuie inchise, ele trebuie regandite din punct de vedere al circuitelor, dar, in acelasi timp, nu trebuie ‘articulate’ sau lovite la buget”, a declarat Prof. Dr.Adrian Streinu-Cercel, potrivit sursei citate.

Etichete: pandemia de Covid-19, sistem medical, decontare servicii medicale, adrian streinu-cercel

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: