Strategie nationala pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei prin activitate fizica

13/12/2019

Strategie nationala pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei prin activitate fizica

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/strategie-nationala-pentru-imbunatatirea-starii-de-sanatate-a-populatiei-prin-activitate-fizica/

Ministerul Sanatatii sustine elaborarea unei strategii nationale pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei prin activitate fizica. Romania se afla pe primul loc la nivel european la incidenta si mortalitatea prin boli cardiovasculare. Totodata, tara noastra detine un rol fruntas si la capitolul obezitate infantila.

“Ca sa avem mai tarziu adulti sanatosi, trebuie sa ne deprindem copiii si tinerii sa faca miscare. (…) Ministerul Sanatatii sustine elaborarea unei strategii nationale pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei prin activitatea fizica organizata, sustinuta, educativa. Romania detine primul loc pe plan european in ceea ce priveste incidenta si mortalitatea prin boli cardiovasculare si un rol fruntas, din pacate, in obezitate infantila. Principala cauza de mortalitate in Romania este data de bolile cardiovasculare”, a declarat secretarul de stat Horatiu Moldovan, citata de Agerpres.

Continut educational:

Potrivit demnitarului, sedentarismul trebuie combatut inca din copilarie si a subliniat ca in acest fel se pot diminua costurile legate de asistenta medicala pentru patologia cardiovasculara, care sunt deosebit de ridicate la nivelul societatii.

“Este nevoie si noi chiar propunem, Ministerul Sanatatii, un pact la nivel national intre toti actorii responsabili si ma refer aici la autoritatile publice, la societatea civila, la mediul de afaceri care sa sustina promovarea sanatatii, a sportului si promovarea educatiei prin sport”, a mai precizat secretarul de stat conform sursei citate.

Etichete: strategie ministerul sanatatii, educatie pentru sanatate, beneficii activitate fizica, combatere sedentarism, boli cardiovasculare 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

EMA: Tarile UE trebuie sa utilizeze toate optiunile disponibile de vaccinare pentru a combate pandemia

Implementarea treptata a contributiei personale a asiguratilor pentru servicii medicale private (CNAS)

Citu: Avem doze de vaccin pentru toata lumea. Nu ar trebui sa avem discutii despre valul patru

Andrei Baciu: Vor exista resurse suplimentare de finantare la nivel european pentru combaterea cancerului

Seful CNAS spune ca reglementarea contributiei personale va aduce transparenta si predictibilitate