Strategie nationala de prevenire a cazurilor de suicid

11/11/2019

Strategie nationala de prevenire a cazurilor de suicid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/strategie-nationala-de-prevenire-a-cazurilor-de-suicid/

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, se va intalni specialistii in vederea elaborarii unei strategii nationale si a unui program de preventie a sinuciderilor in Romania.

“Sigur ca da. Voi stabili o intalnire cu comisia de specialitate. E un adevarat flagel in multe tari europene”, a declarat ministrul Victor Costache, citat de Agerpres.

De altfel, presedintele Aliantei Romane de Preventie a Suicidului (ARPS), Doina Cozman, a atras atentia ca in tara noastra nu exista nicio strategie sau vreun program national de prevenire a sinuciderii.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 12 EMC:

Psoriazis

“In multe tari din Europa si din lume, aici ma gandesc mai ales la Australia, exista programe de preventie a sinuciderii foarte bine puse la punct. In Europa, un program foarte frumos este in Finlanda. Pe de alta parte, trebuie sa spun un lucru si anume ca in Romania nu avem nici macar o strategie nationala de prevenire a sinuciderii, ca sa nu mai vorbesc ca nu avem lege. In Legea sanatatii mintale care functioneaza in tara noastra din 2002 exista doar implicit referiri la riscul suicidal, dar nu avem o lege tintita pe aceasta problematica atat de grava, care duce la cresterea mortalitatii”, a spus Cozman, conform sursei citate.

De asemenea, ea a a sustinut ca medicii ar trebui sa-i influenteze pe politicieni sa ia masuri ce tin de o strategie nationala de preventie a sinuciderii.

Potrivit unui raport publicat de Institutul National de Medicina Legala ‘Mina Minovici’, in 2018 s-au inregistrat aproape 2.500 de sinucideri in Romania.

Etichete: suicid, risc suicidal, prevenire sinucidere, legea sanatatii mentale, depresie

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech