Strategia Nationala pentru Bolile Cardiovasculare si Cerebrovasculare, aprobata in curand

18/04/2024
Strategia Nationala pentru Bolile Cardiovasculare si Cerebrovasculare, aprobata in curand

Strategia Nationala pentru Bolile Cardiovasculare si Cerebrovasculare, aprobata in curand

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/strategia-nationala-pentru-bolile-cardiovasculare-si-cerebrovasculare-aprobata-in-curand/

Strategia Nationala pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare si Cerebrovasculare va fi aprobata de Guvern si implementata pana la jumatatea acestui an, potrivit ministrului Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Strategia Nationala pentru Bolile Cerebrovasculare, care, din punct de vedere tehnic, din punct de vedere profesional, este finalizata, mai necesita niste adaptari pentru ca aceste strategii au un anumit format pe care trebuie sa il respectam atunci cand le promovam ca si hotarari ale Guvernului Romaniei. Mai este de lucru la partea administrativa si la modul in care este structurata aceasta strategie. Sunt convins ca intr-un interval de timp nu foarte lung, pana la jumatatea acestui an, vom avea aceasta strategie aprobata de Guvernul Romaniei si implementata”, a declarat ministrul Sanatatii, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru a creste numarul de centre in care se efectueaza trombectomii trebuie sa creasca si numarul de specialisti care le efectueaza.

“Ceea ce am reusit sa facem cu Societatea Romana de Neurologie, cu Societatea de Cardiologie si cu colegii din alte specialitati este sa putem sa dezvoltam aceasta competenta, acest atestat, care este serios, este de un an de zile, este lung si care permite medicilor din mai multe specialitati, nu doar radiologilor interventionisti, care sunt liderii – si trebuie sa respectam acest lucru – acestor proceduri care se aplica cu succes pacientilor. Trebuie sa crestem numarul. O prima estimare este ca o sa avem 25 de noi specialisti. Discutam despre niste centre care trebuie sa aiba cel putin patru sau cinci angajati calificati sa faca trombectomii”, a mai explicat ministrul.

Demnitarul a participat la deschiderea oficiala a Forumului National de Neurologie ‘Impreuna pentru viitorul neurologiei’, cu tema Strategia Nationala pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare si Cerebrovasculare (SNBCC), eveniment organizat de Societatea pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroreabilitarii si Societatea de Neurologie din Romania, cu sprijinul Ministerului Sanatatii.

Etichete: combaterea bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare, trombectomii, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: