Strategia HIV/SIDA, in faza finala | Rafila: De 15 ani nu s-a mai aprobat o strategie nationala

28/06/2022

Strategia HIV/SIDA, in faza finala | Rafila: De 15 ani nu s-a mai aprobat o strategie nationala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/strategia-hiv-sida-in-faza-finala-rafila-de-15-ani-nu-s-a-mai-aprobat-o-strategie/

Noua strategie nationala referitoare la HIV/SIDA se afla in faza finala de aprobare, potrivit anuntului facut de ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

“Suntem in faza finala de aprobare a noii strategii nationale referitoare la infectie HIV/SIDA, mai ales ca, dupa multi ani, cred ca era cazul sa rezolvam si aceasta problema. De 15 ani nu a mai fost aprobata o strategie nationala si cred ca este momentul sa o putem aproba prin Hotararea Guvernului Romaniei. Daca vor mai fi mici comentarii, interventii, suntem gata sa le implementam. Ea a fost facuta prin colaborarea cu Unitatea tehnica de management a programului de la Institutul ‘Matei Bals’. Cred ca o alta cerinta este sa gasim o solutie incat aceasta Unitate tehnica de management a programului sa faca managementul programului si sa ne furnizeze din timp date necesare, propuneri, solutii, incat sa putem sa facem si o alocare de fonduri care, pe de o parte, sa rezolve problema, adica sa fie utilizate fondurile in mod similar in toate centrele sau sa poata sa faca posibil eventuale schimburi intre centre sau suplimentari in cazul unei rectificari bugetare”, a declarat ministrul Rafila, citat de Agerpres.

De asemenea, in legatura cu bugetul pentru tratamentului pacientilor cu HIV/SIDA, demnitarul a precizat ca spera la o rectificare pozitiva pentru Ministerul Sanatatii.

Etichete: strategie HIV/SIDA, tratament pacienti HIV/SIDA, rafila

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: