Stiti sa va protejati vara de conjunctivita?

18/07/2013

Stiti sa va protejati vara de conjunctivita?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/stiti-sa-va-protejati-vara-de-conjunctivita/

conjunctivitaPrevenirea conjunctivitei este o masura prioritara in sezonul estival, perioada in care se inregistreaza cele mai multe cazuri de pacienti care se prezinta la medic cu simptome de conjunctivita. Medicii de familie trebuie sa informeze pacientii asupra modalitatilor prin care pot evita conjunctiva, avand in vedere si faptul ca este o boala contagioasa.

Este important ca medicii sa le comunice pacientilor cauzele si factorii declansatori ai conjunctivitei:

  • Pacientii trebuie sa stie ca infectiile cu virusuri sau bacterii (gonoreea sau chlamydia) determina aparitia conjunctivitei
  • Pacientii pot preveni aparitia conjunctivitei prin evitarea unor produse (sampoane) care pot cauza iritatii
  • Poluarea externa prin gaze, fum sau poluanti din mediu reprezinta o cauza importanta a conjunctivitei
  • Atat parintii cat si pacientii adulti trebuie sa se informeze daca piscinile la care merg in sezonul festival pot fi tratate cu clor, care de asemenea constituie un factor iritant
  • Evitarea prafului, a polenului si a altor alergeni reprezinta o masura de protectie impotriva conjunctivitei
  • Medicii trebuie sa avertizeze persoanele care poarta lentile de contact ca un factor declansator al conjunctivitei poate fi iritatia cauzata de lentilelor. Persoanele care poarta lentile trebuie sa curate lentilele inainte si dupa folosire, iar in cazul in care apar iritatii, sa foloseasca ochelarii.

La ce simptome pacientul trebuie sa consulte medicul

In cazul in care pacientul se confrunta cu o lacrimare intensa, cu o secretie alb-galbuie la coltul ochilor, daca are o senzatie de mancarime la nivelul ochilor si daca observa inrosirea mucoasei conjunctivale trebuie sa consulte medicul pentru o diagnosticare si un tratament corect.

In cazul in care medicul de familie constanta simptomele conjunctivitei, trebuie sa-si indrume pacientul la un medic oftalmolog pentru diagnostic.

Sfatul medicului pentru prevenirea conjunctivitei

Prevenirea conjunctivitei presupune o serie de masuri de protectie printre care cele de igiena, spalarea mainilor cu apa si sapun. In acelasi timp, persoanele care locuiesc in aceeasi casa cu un bolnav de conjunctivita trebuie sa evite folosirea acelorasi prosoape sau asternuturi.

Pentru mai multe informatii despre simptomele, diagnosticul si tratamentul conjunctivitei cititi si https://www.formaremedicala.ro/conjunctivita/

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: