Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

23/07/2021
Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Stimulente pentru vaccinare: bonuri, tichete si utilaje agricole

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/stimulente-pentru-vaccinare-bonuri-tichete-si-utilaje-agricole/

Vicepremierul Dan Barna a precizat ca ar putea exista mai multe stimulente pentru persoanele care doresc sa se vaccineze anti-COVID.

“Am discutat chiar in sedinta coalitiei de saptamana aceasta acest subiect. Au fost prezentate mai multe variante asupra carora premierul si-a exprimat pentru o parte dintre ele sustinerea. E clar ca trebuie sa venim cu masuri pe modelul celorlalte state europene de a continua sa incurajam si sa sustinem campania de vaccinare”, a explicat Dan Barna, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in conditiile unui val patru al pandemiei de COVID-19, care va avea un efect de stimul pentru o parte a populatiei nevaccinate, sunt doua tipuri de masuri: de incurajare si de stimulare, precum si celelalte tipuri de masuri luate de alte tari, printre care “existenta vaccinarii sa fie o conditionalitate” pentru cadrele medicale sau pentru accesul la anumite servicii neesentiale, cum ar fi mersul la mall.

“Sunt diverse stimulente. Nu o sa detaliez acum, pentru ca, pana nu avem un acord si cu colegii din CNSU, n-as vrea sa arunc in spatiul public promisiuni care apoi sa nu fie onorate. (…) Mesajul este foarte clar: daca nu vrem sa ne intoarcem la perioada de restrictii, care ne-a chinuit atat de mult, este necesar sa ne vaccinam. (…) Si, atunci, gandim toate tipurile de masuri posibile prin care sa-i incurajam pe oameni in mediul rural, mai ales ca acolo avem o rata foarte mica, sa mearga sa se vaccineze. Nu in bani direct, dar se discuta diverse variante de vouchere sau genul acesta de stimulente, bonuri, tichete prin care cetatenii sa fie incurajati sa se vaccineze. S-a discutat subiectul unei posibile loterii, chiar in utilaje agricole, astfel incat sa fie si stimulente la care sa rezoneze cei din mediul rural”, a detaliat vicepremierul, potrivit sursei citate.

El a mentionat ca astfel de masuri vor fi aprobate, cel mai probabil, in perioada urmatoare, obiectivul principal fiind reactivarea campaniei de vaccinare anti-COVID, inainte sa existe o crestere a cifrelor.

Etichete: campanie de vaccinare anti-covid, stimulente vaccinare, dan barna

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: