Stimulente financiare pentru cabinetele de medicina de familie din Sectorul 3 al Capitalei

18/11/2020
Stimulente financiare pentru cabinetele de medicina de familie din Sectorul 3 al Capitalei

Stimulente financiare pentru cabinetele de medicina de familie din Sectorul 3 al Capitalei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/stimulente-financiare-pentru-cabinetele-de-medicina-de-familie-din-sectorul-3-al-capitalei/

Consiliul Local al Sectorul 3 din Capitala a adoptat un proiect de hotarare privind acordarea de stimulente financiare de cate maximum 10.000 de lei pentru cabinetele de medicina de familie pentru materiale de protectie, teste antigen, oximetre si butelii de oxigen medical.

“Se aproba acordarea unui stimulent financiar in cuantum de maxim 10.000 lei fiecarui cabinet de medicina de familie care solicita sprijin in vederea furnizarii serviciilor de monitorizare a starii de sanatate a pacientilor, in conditiile art. 8 alin. (31) – (33) din Legea nr. 136/2020, republicata si care isi desfasoara activitatea pe raza administrativ-teritoriala a Sectorului 3”, prevede hotararea de consiliu, potrivit Agerpres.

Cheltuielile care pot face obiectul decontarii trebuie sa fie efectuate pana pe 31 martie 2021 pentru achizitia de masti de unica folosinta, viziere, halate de unica folosinta, acoperitoare de unica folosinta pentru incaltaminte, dezinfectanti pentru suprafete si de uz uman, aparatura de dezinfectare, teste antigen, oximetre, butelii de oxigen medical, precum si pentru orice aplicatie pentru videoconferinta si eventuale cursuri de specializare organizate in mod expres pentru combaterea COVID-19.

Decontarea cheltuielilor trebuie sa fie solicitata in termen de 30 de zile calendaristice de la data efectuarii.

Consilierul local Andreea Weinerich a declarat ca, sprijinind medicii de familie sa ramana sanatosi, autoritatea locala ajuta practic intreaga populatie a Sectorului 3 pentru ca astfel cabinetele de medicina de familie vor deveni locuri sigure.

“Pana acum se pare ca nu au fost foarte bine dotati”, a precizat Andreea Weinerich, potrivit sursei citate.

In forma in care a fost initiat, proiectul prevedea decontarea pentru materiale de protectie si dezinfectanti.

In cadrul sedintei de Consiliu Local, viceprimarul Lucian Judele a formulat un amendament prin care se da posibilitatea de a deconta si teste antigen, oximetre, buletii de oxigen medical, precum si orice aplicatie pentru videoconferinta si eventuale cursuri de specializare organizate in mod expres pentru combaterea COVID-19. Consilierii locali au votat amendamentul.

Etichete: cabinete medici de familie sector 3 bucuresti, stimulente financiare medici de familie, dotari medici de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: