Stimulente de risc pentru personalul medico-sanitar si auxiliar din cabinetele medicilor de familie

18/03/2021
Stimulente de risc pentru personalul medico-sanitar si auxiliar din cabinetele medicilor de familie

Stimulente de risc pentru personalul medico-sanitar si auxiliar din cabinetele medicilor de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/stimulente-de-risc-pentru-personalul-medico-sanitar-si-auxiliar-din-cabinetele-medicilor-de-familie/

Personalul medical, medico-sanitar si auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie care au activat in timpul starii de urgenta si care au avut in evidenta sau sub tratament pacienti suspecti sau confirmati cu COVID-19, precum si personalul din asistenta medicala comunitara implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19 vor primi stimulentele de risc, transmite Ministeriul Sanatatii.

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de guvern de miercuri, 17 martie, la propunerea Ministerului Sanatatii, o ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor masuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a raspandirii coronavirusului COVID-19, pe perioada starii de urgenta.

“Ordonanta prevede ca pentru personalul medical, medico-sanitar si auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie care au activat in timpul starii de urgenta si care au avut in evidenta sau sub tratament pacienti suspecti sau confirmati cu COVID-19, ori daca personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 in urma activitatii desfasurate, acordarea stimulentului de risc sa se realizeze din veniturile cabinetului medical, prin transferuri din bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (medicii de familie sau specialistii nu sunt salariati, ci reprezentantii propriilor cabinete medicale, iar veniturile decontate de case sunt veniturile cabinetului medical).”, scrie in comunicatului MS.

Totodata, documentul reglementeaza expres faptul ca stimulentul de risc se acorda pentru perioadele in care a fost instituita starea de urgenta, respectiv: un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat in perioada 16.03.2020 – 14.04.2020 si un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat in perioada 15.04.2020 – 14.05.2020.

De asemenea, ordonanta aprobata clarifica notiunea de „pacient suspect”, dar si activitatile desfasurate de personalul implicat in activitatea de asistenta medicala comunitara, astfel incat sa beneficieze de stimulentul de risc si personalul din asistenta medicala comunitara implicat direct in transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea si tratamentul pacientilor diagnosticati cu COVID-19 inclusiv cei care desfasoara activitati specifice de inspectie sanitara, in spatiile in care a existat cel putin un caz confirmat cu infectie SARS-CoV-2.

Etichete: stimulent de risc medici de familie, stimulent de risc personal medical

autor

Autor: Adriana Pavel

3 Comentarii

  1. Veturia Enache says:

    Credeam ca stimulentul de risc se acorda pentru riscul de expunere , nu cred ca virusul covid stie ca medicul este reprezentant si nu salariat.

  2. Anna- Maria Csatár says:

    Cu tot respectul, aceste stimulente ar trebui sa fie trimise de consiile judetene in contul persoanelor in cauza, altfel cu siguranta ca doar max 60% din cei indreptatiti le vor primi .

    Avem experiente – trist, regretabil – in acest sens .

  3. LEOTESCU says:

    AU MAI MINTIT PE ACEASTA TEMA!NU CRED NIMIC!UITA SA ANUNTE M.F.DECAT DUPA EXPIRAREA PERIOADEI DE VALABILITATE A HOTARIRII.aflii ac .lucruri numai daca ai “prieteni”pe la cjas

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: