Stiati ca locul de munca va poate imbolnavi de astm?

19/07/2013

Stiati ca locul de munca va poate imbolnavi de astm?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/stiati-ca-locul-de-munca-va-poate-imbolnavi-de-astm/

astmlaserviciIn diagnosticul corect al astmului, medicul trebuie sa ia in vedere faptul ca boala pulmonara cea mai frecventa in tarile dezvoltate este astmul profesional. Care sunt profesiile cu cel mai ridicat risc de astm?

Intrebarile pe care medicul trebuie sa i le adreseze pacientului in diagnosticul de suspiciune

In cadrul diagnosticului de suspiciune, medicul trebuie sa intrebe pacientii daca exista ameliorari sau agravari ale simptomelor cand se afla sau nu la locul de munca.

In cazul unui raspuns pozitiv al agravarii simptomelor la locul de munca sau al ameliorarii lor in cazul in care nu se afla la locul de munca, medicul trebuie sa investigheze pacientul in vederea unui posibil diagnostic de astm profesional.

Care sunt profesiile cu cel mai mare risc de astm profesional

Din cauza substantelor, alergenelor la care se expun angajatii la locul de munca, urmatoarele profesii sunt cele mai expuse riscului de astm profesional: brutarii si patiserii, vopsitorii cu spray, muncitorii din industria chimica, din procesarea alimentelor si cei din prelucrarea lemnului, ingrijitorii de animale precum si asistentele medicale.

Care sunt substantele care pot declansa astmul profesional

Prin intermediul profesiei, pacientii diagnosticati cu astm profesioanl s-au expus la unul dintre urmatoarele substante, prafuri sau alergene: praful de faina si seminte, colofoniul, substante provenite de la animale, praful de lemn.

Masuri pe care medicul le recomanda pacientului diagnosticat cu astm profesional

In primul rand, un pacient diagnostic cu astm profesional trebuie sa evite complet expunerea la factorii declansatori. Pacientul trebuie sa stie ca, si in cazul evitarii complete a locului care a declansat simptomele, astmul poate persista chiar si pentru o perioada de cativa ani.

Medicii trebuie sa avertizeze pacientii diagnosticati cu astm profesional asupra riscului de alterare definitiva a functiei pulmonare si de exacerbari severe.

Medicul de familie trebuie sa indrume pacientul spre un medic specialist sau un medic de medicina muncii.

Mai multe informatii despre examinarea clínica si despre administrarea vaccinului  puteti afla studiind cursul EMC online “Astmul-diagnostic pozitiv si diferential”, disponibil gratuit pe platforma FormareMedicala.ro si creditat cu 10 puncte EMC recunoscute in programul de educatie medicala continua.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Se ia in calcul solicitarea unui test Covid pentru cei care vin in Romania din state cu indice mare de infectare

Rusia intentioneaza sa inregistreze al doilea vaccin anti-Covid

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu

Webinar medical gratuit | Tratamentul neuropatiei diabetice: direct la tinta