Start pentru Caravana COPAC

03/09/2015

Start pentru Caravana COPAC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/start-pentru-caravana-copac/

copacCoalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC) pleaca in caravana in intreaga tara pentru a populariza necesitatea unei bune finantari a sanatatii, respectiv cu minim 6% din PIB.

 “Cu ajutorul voluntarilor COPAC, dar si cu cel al medicilor rezidenti si studentilor la medicina speram sa strangem cat mai multe semnaturi pentru a determina autoritatile statului sa aloce necesarul de minim 6% din PIB pentru sanatate. Caravana va ajunge in perioada urmatoare la Cluj, Timisoara,Craiova si Iasi. Totodata strangerea de semnaturi de sustinere are loc si online, pe site-ul www.copac.ro “, se arata intr-un comunicat oficial.

De asemenea, se precizeaza ca la sfarsitul campaniei va avea loc o intalnire la Palatul Parlamentului unde vor fi prezenti toti parlamentarii care vor sustine aceasta initiativa, precum si oficialii din sanatate.

“Speram ca acest demers sa coalizeze cat mai multi pacienti si profesionisti din sanatate. Speram ca toata lumea a inteles ca doar uniti ne putem arata forta si putem schimba lucrurile. Fac un apel la toti parlamentarii si in special la parlamentarii medici sa sustina acest demers si sa semneze initiativa parlamentara pentru a obtine minim 6% din PIB pentru Sanatate”, a declarat presedintele COPAC.

Campania “Pacient de Romania” este realizata in parteneriat cu Ordinul Asistentilor Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, Federatia SANITAS, Asociatia Medicilor Rezidenti, Societatea Multidisciplinara a Medicilor Rezidenti si Federatia Asociatiilor Studentilor la Medicina.

Campania este sustinuta de Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: