Starea de alerta prelungita pentru inca o luna

17/08/2020

Starea de alerta prelungita pentru inca o luna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/starea-de-alerta-prelungita-pentru-inca-o-luna/

Starea de alerta pe teritoriul Romaniei a fost prelungita, incepand de duminica, 16 august, pentru inca 30 de zile, potrivit decizie luata de Guvern.

In Anexa 2 la HG 668/2020 se precizeaza: ‘purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, prezente in spatiile publice deschise, cum ar fi pietele, targurile, zonele de asteptare (statii de autobuz, peroane si altele asemenea), falezele, zonele in care se desfasoara serbari publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, in anumite intervale orare, stabilite prin hotarare a comitetului judetean/ al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta’.

“Spatiile si intervalele orare se stabilesc, la propunerea directiilor de sanatate publica judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, luand in considerare probabilitatea prezentei concomitente a unui numar mare de persoane in spatiile si in intervalele orare respective, unde se constata dificultati in asigurarea distantei fizice de protectie sanitara stabilite in conditiile legii” – prevede documentul, potrivit Agerpres.

Tot la Anexa 2 se mentioneaza ca se poate institui izolarea si carantina persoanelor in conditiile articolelor 7, 8 si 11 din Legea 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic.

De asemeena, in Anexa 3 a hotararii se prevede ca activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor si rugaciunilor colective, se desfasoara in interiorul si/ sau in afara lacasurilor de cult cu respectarea regulilor de protectie sanitara, stabilite prin ordinul comun al ministrului Sanatatii si al ministrului Afacerilor Interne, emis in temeiul articolului 45 si al articolului 71 alineat (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificarile ulterioare.

Tot acolo se prevede ca se poate institui carantina zonala in conditiile articolului 7 si 12 din Legea 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic.

Potrivit unei alte prevederi mentionate in Anexa 3 ramane suspendata activitatea din spatiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul cladirilor.

Totodata, accesul pe plaja neamenajata se face in mod liber, cu respectarea regulilor de distantare fizica, utilizarea plajei urmand a se face cu mentinerea unei distante de cel putin 2 metri intre persoane in orice moment, cu exceptia membrilor aceleiasi familii.

De asemenea, operatorii economici care desfasoara activitatea in spatii in aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile si altele asemenea, au obligatia sa respecte orarul de lucru cu publicul si restrictiile stabilite.

Etichete: stare de alerta, prelungire starea de alerta, reguli stare de alerta

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: