SRI: Circa 100 de informari despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate in ultimii cinci ani

09/05/2016

SRI: Circa 100 de informari despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate in ultimii cinci ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sri-circa-100-de-informari-despre-disfunctionalitatile-din-sistemul-public-de-sanatate-in-ultimii-cinci-ani/

SRI-SANATATEIn ultimii cinci ani, Serviciul Roman de Informatii (SRI) a trimis circa 100 de informari despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate.

Asta precizeaza insituitia, care mai mentioneaza ca informarile au continut si aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara.

“Dreptul la sanatate este un drept constitutional. Iar SRI actioneaza impreuna cu celelalte institutii partenere pentru a proteja acest drept, alaturi de toate celelalte drepturi constitutionale ale cetatenilor. SRI informeaza decidentii legali despre vulnerabilitatile sistemului public de sanatate. In documentele de informare adresate beneficiarilor legali, cu privire la problema infectiilor nosocomiale, au fost prezentate inclusiv aspecte referitoare la calitatea necorespunzatoare pentru dezinfectantii utilizati la nivelul unitatilor spitalicesti din tara”, precizeaza SRI intr-un comunicat.

De asemenea, insitutia mai afirma ca printre beneficiarii legali ai informarilor pe aceasta problematica sunt presedintii de Consilii Judetene, prefectii, ministrii, prim-ministrul si presedintele Romaniei.

“Toti acesti beneficiari legali au primit informari constante, fiecare, potrivit atributiilor lor, despre disfunctionalitatile din sistemul public de sanatate din Romania. In ultimii 5 ani, SRI a trimis circa 100 de informari, inclusiv pe chestiuni legate de fenomenul infectiilor nosocomiale intraspitalicesti”, mai adauga SRI, conform sursei mentionate.

In replica, Administratia Prezindentiala a precizat ca informarile pe care le primeste presedintele Romaniei sunt secrete si strict secrete.

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Incepe activitatea de vaccinare prin centrele mobile

Modificari privind modalitatea de programare la vaccinarea anti-COVID

Studiu: Consumul de probiotice, Omega-3 si vitamina D, asociat unui risc mai scazut de infectie cu SARS-CoV-2

Discutii privind organizarea unor centre de vaccinare in companiile private

Florin Citu: Valul trei a inceput sa scada fara carantinare de tip lockdown