SRD doreste un Registru al bolnavilor de psoriazis la nivel national

30/10/2013

SRD doreste un Registru al bolnavilor de psoriazis la nivel national

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/srd-doreste-un-registru-al-bolnavilor-de-psoriazis-la-nivel-national/

poza cancerul la sanElaborarea unui Registru al bolnavilor de psoriazis la nivel national este necesar avand in vedere ca in momentul prezent nu se cunoaste numarul exact al bolnavilor de psoriazis. Acest registru urmeaza a fi realizat de catre Societatea Romana de Dermatologie (SRD). Se estimeaza ca in Romania exista aproximativ 400.000 de pacienti cu psoriazis.

In Romania psoriazisul este subdiagnosticat

Registrul bolnavilor de psoriazis vine in sprijinul diagnosticarii corecte si la timp a psoriazisului. In Romania, aceasta boala tinde sa fie subdiagnosticata.

“Din pacate nu avem inca un Registru, acum incepe un registru al bolnavilor de psoriazis, pentru ca boala se preteaza la un risc de confuzii, exista un risc de subdiagnosticare, dar si de supradiagnosticare”, a precizat dr. Silviu Morariu, seful clinicii de Dermatovenerologie din Targu Mures.

Ce dificultati presupune realizarea Registrului

Dr.Silviu Morariu a precizat ca una dintre principalele dificultati in realizarea Registrului bolnavilor de psoriazis are in vedere protocoalele de diagnostic. Acesta a precizat ca nu este sigur daca statul roman va accepta si sustine aceste protocoale.

“Mie mi-ar conveni sa lucrez pe protocol, nu stiu daca statului i-ar conveni sa sustina protocoalele. Aici e marea problema, pentru ca ghidul si protocoalele le putem face foarte usor, dar din momentul acela statul trebuie sa isi asume responsabilitatea ca pe intreg teritoriul tarii pot sa am criteriile de diagnostic, pot sa am masurile de examinare paraclinice si pot sa asigur conditii corespunzatoare”, a precizat dr. Silviu Morariu.

Pacientii romani pot beneficia de cele mai noi tratamente

Dr. Silviu Morariu a adaugat ca bolnavii de psoriazis din Romania au accesul la cele mai noi tratamente, acestea fiind similare celor acordate pacientilor din SUA sau Anglia.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. D. Scurtu says:

    De cand intra in vigoare acest Registru, si daca medicii dermatologi pot evalua pacientii cu psooriazis in 2016 fara sa fie trcuti in acesta.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

S-a decis relaxarea unor masuri restrictive, in Capitala

Inca doua cazuri de SARS-CoV-2 cu mutatia britanica | MS recomanda testarea la primele simptome ale bolii

Rusia a solicitat Uniunii Europene sa autorizeze vaccinul Sputnik V

Adrian Gheorghe, noul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate

Persoanele dializate, imobilizate sau nedeplasabile – vaccinate in etapa a II-a | Medicii de familie vor colabora cu asistenta sociala