SRD doreste un Registru al bolnavilor de psoriazis la nivel national

30/10/2013

SRD doreste un Registru al bolnavilor de psoriazis la nivel national

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/srd-doreste-un-registru-al-bolnavilor-de-psoriazis-la-nivel-national/

poza cancerul la sanElaborarea unui Registru al bolnavilor de psoriazis la nivel national este necesar avand in vedere ca in momentul prezent nu se cunoaste numarul exact al bolnavilor de psoriazis. Acest registru urmeaza a fi realizat de catre Societatea Romana de Dermatologie (SRD). Se estimeaza ca in Romania exista aproximativ 400.000 de pacienti cu psoriazis.

In Romania psoriazisul este subdiagnosticat

Registrul bolnavilor de psoriazis vine in sprijinul diagnosticarii corecte si la timp a psoriazisului. In Romania, aceasta boala tinde sa fie subdiagnosticata.

“Din pacate nu avem inca un Registru, acum incepe un registru al bolnavilor de psoriazis, pentru ca boala se preteaza la un risc de confuzii, exista un risc de subdiagnosticare, dar si de supradiagnosticare”, a precizat dr. Silviu Morariu, seful clinicii de Dermatovenerologie din Targu Mures.

Ce dificultati presupune realizarea Registrului

Dr.Silviu Morariu a precizat ca una dintre principalele dificultati in realizarea Registrului bolnavilor de psoriazis are in vedere protocoalele de diagnostic. Acesta a precizat ca nu este sigur daca statul roman va accepta si sustine aceste protocoale.

“Mie mi-ar conveni sa lucrez pe protocol, nu stiu daca statului i-ar conveni sa sustina protocoalele. Aici e marea problema, pentru ca ghidul si protocoalele le putem face foarte usor, dar din momentul acela statul trebuie sa isi asume responsabilitatea ca pe intreg teritoriul tarii pot sa am criteriile de diagnostic, pot sa am masurile de examinare paraclinice si pot sa asigur conditii corespunzatoare”, a precizat dr. Silviu Morariu.

Pacientii romani pot beneficia de cele mai noi tratamente

Dr. Silviu Morariu a adaugat ca bolnavii de psoriazis din Romania au accesul la cele mai noi tratamente, acestea fiind similare celor acordate pacientilor din SUA sau Anglia.

Autor: Agerpress

1 Comentarii

  1. D. Scurtu says:

    De cand intra in vigoare acest Registru, si daca medicii dermatologi pot evalua pacientii cu psooriazis in 2016 fara sa fie trcuti in acesta.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice