Stiri medicale

Spune DA dreptului copiilor romani de a fi protejati impotriva bolilor pneumococice!

Data ultimei actualizari: 20/09/2012

Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 este o initiativa a Fundatiei Pretuieste Viata, sustinuta de World Vision Romania, Societatea Romana de Pneumologie Pediatrica, Fundatia Spitalul de Copii Brasov, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, Societatea Nationala a Medicilor de Familie, Colegiul Medicilor si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

Impreuna au  semnat un memorandum prin care cer autoritatilor sa ia masuri pentru realizarea unui plan national de imunizare impotriva bolilor pneumococice. Prin semnarea memorandumului „Spune DA dreptului copiilor romani de a fi protejati impotriva bolilor pneumococice!” se cere reprezentantilor statului sa trateze bolile pneumococice ca o problema de sanatate publica. Cu ajutorul acestei campanii se urmareste informarea publicului larg, a medicilor si a autoritatilor din Romania cu privire la riscurile si costurile absentei unui program de preventie a bolilor pneumococice. Obiectivul principal al acestei campanii este crearea primului program national de imunizare care sa cuprinda si vaccinarea antipneumococica in Romania, incepand din 2013.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau
Dorina Pirau

Dorina Pirau este Editor Sef al echipei de redactie FormareMedicala, cu experienta de peste 10 ani in jurnalism medical, autor al numeroase articole si stiri medicale disponibile pe portalul FormareMedicala.ro Coordonator al unui mare numar de proiecte precum conferinte medicale, congrese international, cursuri. Editor coordonaor al revistei de Romane de Medicina Dentara si Editor Coordonator al Tribunei CMDB.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.