Spune DA dreptului copiilor romani de a fi protejati impotriva bolilor pneumococice!

20/09/2012

Spune DA dreptului copiilor romani de a fi protejati impotriva bolilor pneumococice!

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spune-da-dreptului-copiilor-romani-de-a-fi-protejati-impotriva-bolilor-pneumococice/

Coalitia pentru o Noua Preventie 2013 este o initiativa a Fundatiei Pretuieste Viata, sustinuta de World Vision Romania, Societatea Romana de Pneumologie Pediatrica, Fundatia Spitalul de Copii Brasov, Asociatia Romana pentru Promovarea Sanatatii, Societatea Nationala a Medicilor de Familie, Colegiul Medicilor si Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria.

Impreuna au  semnat un memorandum prin care cer autoritatilor sa ia masuri pentru realizarea unui plan national de imunizare impotriva bolilor pneumococice. Prin semnarea memorandumului „Spune DA dreptului copiilor romani de a fi protejati impotriva bolilor pneumococice!” se cere reprezentantilor statului sa trateze bolile pneumococice ca o problema de sanatate publica. Cu ajutorul acestei campanii se urmareste informarea publicului larg, a medicilor si a autoritatilor din Romania cu privire la riscurile si costurile absentei unui program de preventie a bolilor pneumococice. Obiectivul principal al acestei campanii este crearea primului program national de imunizare care sa cuprinda si vaccinarea antipneumococica in Romania, incepand din 2013.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Vlad Voiculescu: Solutia militara nu este o solutie pentru Romania

OMS: 1 miliard de doze de vaccin anti-Covid administrate in regiunea europeana

Dr. Catalina Poiana: Controlul osteoporozei trebuie sa fie o prioritate

Asociatiile de pacienti: Romania nu se confrunta doar cu problema Covid

UMF “Iuliu Hatieganu”, in topul celor mai bune universitati