Sprijin social pentru pacientii cu tuberculoza multidrog rezistenta

11/02/2015

Sprijin social pentru pacientii cu tuberculoza multidrog rezistenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sprijin-social-pentru-pacientii-cu-tuberculoza-multidrog-rezistenta/

conferinta-parentingIn perioada decembrie 2014 – mai 2015 Asociatia pentru sprijinirea pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta (ASPTMR) va derula proiectul : “Sprijn social pentru aderenta la tratament a pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta” . Prin proiect se vor distribui pacientilor cu tuberculoza multidog rezistenta din tara 350 de pachete sociale care contin hrana si obiecte de igiena. Proiectul este finantat de Johnson & Johnson Romania SRL.

In Romania, in fiecare an tuberculoza ucide 1.100 de persoane si afecteaza alte 16.000, majoritatea din randul populatiei tinere si active.

Bolnavii cu tuberculoza multidrog rezistenta primesc adesea diagnosticul tarziu, multi dintre ei nu beneficiaza de tratament complet si de calitate si nici de masuri de protectie sociala.

O mare parte dintre ei nu sunt ajutati, prin suport psihologic si asistenta socio-profesionala ca sa faca fata bolii si efectelor adverse ale tratamentului ori sa se poata reintegra social si profesional, dupa vindecare.

Mai mult decat atat, milioane de romani sunt expusi la tuberculoza (TB) si risca sa o dezvolte, caci populatia este Iinsuficient informata cu privire la afectiune si la caile de infectare.

Romania este tara cea mai afectata de tuberculoza, din Uniunea Europeana. Tuberculoza multidrog rezistenta (TB MDR) este forma de tuberculoza care a capatat rezistenta la cel putin doua medicamente cu eficienta cea mai mare.

Tratamentul TB MDR dureaza aproximativ 2 ani si consta in administrarea zilnica a multor medicamente si o injectie in primele 8 luni, apoi doar de pastile pana la finalul tratamentului.

In cele mai multe cazuri tratamentul are efecte adverse greu de suportat. Pentru a se vindeca de tuberculoza, pe langa tratament, pacientii au nevoie de odihna si hrana suficienta.

Proiectul “Sprijn social pentru aderenta la tratament a pacientilor cu tuberculoza multidrog rezistenta” este implementat de ASPTMR si finantat de Johnson & Johnson Romania SRL.

Obiectivul principal al proiectului este sustinerea aderentei la tratament prin oferirea de pachete sociale pentru pacientii cu TB MDR. Vor fi distribuite 350 de pachete sociale pacientilor cu TB MDR din 6 judete.

Obiectivul secundar al proiectului este: cresterea nivelului de informare si constientizare a pacientilor cu TB MDR, pentru aceasta a fost editat un material scris care va fi distribuit pacientilor impreuna cu pachetele sociale.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Competitie intre companiile pharma pentru dezvoltarea unei pastile anti-Covid

Epidemie de Norovirus in judetul Brasov | Peste 140 de persoane afectate

EMA a aprobat utilizarea vaccinului anti-Covid Moderna pentru grupa de varsta 12-17 ani

Ministrul Sanatatii: Vom promova OUG cu tarife mai mare pentru vaccinarea la domiciliu

Noile reguli privind concediile medicale pun inutil medicii si pacientii pe drumuri