Sporul acordat cadrelor medicale pentru perioada starii de urgenta, suportat din FNUASS

20/09/2023
Sporul acordat cadrelor medicale pentru perioada starii de urgenta, suportat din FNUASS

Sporul acordat cadrelor medicale pentru perioada starii de urgenta, suportat din FNUASS

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sporul-acordat-cadrelor-medicale-pentru-perioada-starii-de-urgenta-suportat-din-fnuass/

Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca sporul de pana la 30% acordat personalului medical care executa, conduce sau coordoneaza sarcini de serviciu in conditii de pericol deosebit, sa fie suportat din Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate (FNUASS) prin bugetul de stat.

Proiectul de lege modifica in acest sens articolul 7 alineatul (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoasterea meritelor personalului medical participant la actiuni medicale impotriva COVID-19.

Potrivit proiectului, “personalul medical (…) care executa, conduce sau coordoneaza misiuni si sarcini de serviciu in conditii de pericol deosebit beneficiaza, pe perioada starii de urgenta, instituita astfel prin decret, precum si pentru o perioada de 3 luni de la data incetarii starii de urgenta, de un spor de pana la 30%, calculat la salariul de baza/solda de functie/salariul de functie, suportat din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate prin bugetul de stat”, realteaza Agerpres.

In legea initiala nu era mentionat Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate ca sursa de finantare pentru acordarea acestui spor.

La dezbateri, deputatul Adrian Wiener a subliniat ca aceasta lege este adoptata cu intarziere, “dar recunoaste meritele oamenilor care au dus greul”.

De asemenea, deputata Violeta Alexandru a sustinut ca este vorba despre un “supra spor”. La randul sau, deputatul Sorin Muncaciu a opinat ca banii nu vor reveni celor care au lucrat efectiv cu pacientii.

Camera Deputatilor este for decizional pentru acest proiect.

Etichete: spor cadre medicale, spor starea de urgenta, FNUASS

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: