Spitalul Victor Babes Timisoara va avea un IRM 3 Tesla

07/07/2023
Spitalul Victor Babes Timisoara va avea un IRM 3 Tesla

Spitalul Victor Babes Timisoara va avea un IRM 3 Tesla

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-victor-babes-timisoara-va-avea-un-irm-3-tesla/

Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara va beneficia de cea mai moderna si performanta tehnica de imagistica prin rezonanta magnetica. Aparatul IRM 3 Tesla va fi unicul de acest fel dintr-o unitate sanitara publica din vestul Romaniei, trannsmite unitatea sanitara.

Potrivit sursei citate, investigatia prin Rezonanta Magnetica 3 Tesla ofera cea mai noua si cea mai performanta analiza imagistica a corpului uman. Acest aparat RMN utilizeaza un camp magnetic dublu prin comparatie cu dispozitivul aflat acum in dotarea unitatii sanitare, care are 1,5 Tesla. Astfel, are loc o scanare ce ofera imagini de mare precizie a organelor investigate

Dispozitivul poate fi utilizat ca tehnica de diagnosticare pentru toate patologiile ce necesita imagistica, intrucat are numeroase avantaje fata de un aparat clasic. Examenul imagistic foloseste un camp magnetic si unde radio, reusind astfel sa realizeze imagini foarte clare ale organelor si structurilor corpului uman.

“Este „urmatorul nivel” in imagistica medicala. Iar avantajele sunt numeroase, de la timp mult mai redus de investigare, comparativ cu RMN-ul clasic, imagini la rezolutii ridicate, capacitatea identificarii unor leziuni de mici dimensiuni, ceea ce face cu putinta depistarea unor cancere in stadii incipiente, implicit posibilitatea inceperii tratamentului mult mai rapid si cresterea semnificativa a sanselor de vindecare. Totodata, ofera posibilitatea diferentierii unei tumori maligne de una benigna, datorita imaginilor de mare acuratete si, nu in ultimul rand, datorita tunelului cu deschidere foarte mare, pot fi investigati si pacientii obezi”, spune prof. dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr.Victor Babes Timisoara, potrivit unui comunicat de presa.

IRM 3 Tesla este folosit in investigatiile imagistice ale sanului si prostatei, in afectiunile la nivel cranio-cerebral, musculo-scheletal si pelvisului. De asemenea, se poate utiliza pentru scanare whole body, a intregului corp, oferind informatii esentiale in cazul afectiunilor oncologice cu metastaze.

“Ceea ce ne dorim, insa, este folosirea aparatului pentru evaluarea imagistica IRM la nivel cardiac. Pentru aceasta sunt necesare softuri dedicate, dar rezultatul este unul extraordinar. Practic, vorbim de o analiza completa si complexa a inimii. Se pot verifica modul de functionare a inimii, tipul de afectiuni cardiace sau disfunctionalitatile la nivelul vaselor de sange”, spune prof dr. Cristian Oancea – manager Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Dr. Victor Babes Timisoara.

Achizitia aparatului se realizeaza prin alocare bugetara de la Ministerul Sanatatii, 90 la suta, si o cota de finantare locala, de 10 la suta, de la Primaria Timisoara. Valoarea finantarii acordata de Ministerul Sanatatii se ridica la 12.465.000 lei.

Etichete: IRM 3 Tesla, spitalul victor babes timisoara, investigatii RMN

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: