Spitalul Victor Babes Timisoara, de teama unui incendiu, solicita o autospeciala permanenta

06/10/2021

Spitalul Victor Babes Timisoara, de teama unui incendiu, solicita o autospeciala permanenta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-victor-babes-timisoara-de-teama-unui-incendiu-solicita-o-autospeciala-permanenta/

UPDATE: ISU Timis a anuntat ca a dispus, miercuri, dislocarea temporara a unei autospeciale de stingere cu echipajul aferent, in curtea Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Victor Babes’ din Timisoara, la solicitarea managerului unitatii sanitare.

Conducerea Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Victor Babes’ din Timisoara a solicitat ISU Timis si Prefecturii o autospeciala cu prezenta permanenta in curtea unitatii sanitare, pentru a evita producerea unui eventual incendiu cu urmari tragice.

“Am solicitat ISU si la Prefectura o autospeciala care sa stea permanent in curtea spitalului, pentru ca noi avem autorizatie pe sistemul de incendiu, dar nu si pe cladirea care este foarte veche. Am crescut capacitatea sectiei ATI de la 13 la 34 de paturi cu concentratoare de oxigen, asa ca presiunea pe sistemul electric este la cote inalte”, a declaarat Cristian Oancea, managerul unitatii medicale, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca spitalul face in mod constant inclusiv exercitii de simulare de incendii, personalul medical fiind periodic instruit de catre specialistii ISU.

“Trebuie sa stim cum sa intervenim de urgenta in cazul in care se declanseaza un incendiu in spital. Este o perioada foarte complicata. Spitalul este plin. Sectia de Terapie Intensiva are o incarcatura de 100%. (…). Aparatura pe care o folosim este suprasolicitata. (…). Am reusit sa schimbam retelele de oxigen si cele electrice, dar nu uitati ca vorbim de o cladire foarte veche, care are nevoie de reparatii”, a mai adaugat dr. Cristian Oancea.

Potrivit sursei citate, Universitatea Politehnica din Timisoara (UPT) va colabora cu Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie ‘Dr. Victor Babes’ pentru imbunatatirea infrastructurii electrice a spitalului care este veche si foarte suprasolicitata din cauza procedurilor de tratament si care poate ceda.

Etichete: spital victor babes timisoara, sectii ATI suprasolicitate, risc incendiu spital

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: