Spitalul pentru Copii “Sf. Maria” din Iasi are un compartiment destinat copiilor cu autism

27/10/2023
Spitalul pentru Copii “Sf. Maria” din Iasi are un compartiment destinat copiilor cu autism

Spitalul pentru Copii “Sf. Maria” din Iasi are un compartiment destinat copiilor cu autism

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-pentru-copii-sf-maria-iasi-are-un-compartiment-destinat-copiilor-cu-autism/

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” Iasi va avea, in premiera, un Compartiment de psihiatrie pediatrica. Acesta va avea cinci paturi si va fi destinat copiilor cu patologie din spectrul autist.

“In ultimul timp, medicii spitalului s-au confruntat cu solicitari din partea parintilor ai caror copii au fost diagnosticati cu aceasta patologie. De altfel, pentru infiintarea acestui compartiment, care are in structura, printre altele, un logoped si un psiholog, au fost purtate discutii cu reprezentantii asociatiilor nationale care au ca specific de activitate spectrul autism. Astfel, noul compartiment raspunde nevoilor copiilor si parintilor.”, transmite unitatea medicala.

Potrivit sursei citate, pentru prima data in cei peste 50 de ani de functionare, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii din Iasi, pacientii pot beneficia de ingrijire medicala in toate specialitatile.

Ca o noutate, in spital va functiona, pe langa cele existente, si cate un compartiment pentru boli infectioase (cu 15 paturi), genetica (3 paturi).

De asemenea, pentru monitorirzare post-transplant hepatic a fost infiintat un compartiment de Chirurgie hepatobiliopancreatica.

Noul compartiment chirurgical de Oftalmologie, cu 5 paturi, va deveni functional incepand cu data de 1 noiembrie, ceea ce reprezinta un pas important pentru unitatea pediatrica ieseana avand in vedere numarul mare de pacienti care se adreseaza spitalului.

“Medicii sunt pregatiti sa preia si sa intervina in cazul tumorilor oculare, patologiilor oculare ale nou-nascutului si prematurului, precum si in cazul diverselor malformatii oculare.”, a mai transmis unitatea sanitara.

Sursa: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii “Sf. Maria” Iasi/FB

Etichete: spitalul pentru copii sf maria iasi, compartiment copii cu autism

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: