Spitalul Municipal Hunedoara va avea un aparat RMN

24/08/2022
Spitalul Municipal Hunedoara va avea un aparat RMN

Spitalul Municipal Hunedoara va avea un aparat RMN

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-municipal-hunedoara-va-avea-un-aparat-rmn/

Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara a demarat procedurile legale pentru achizitionarea unui aparat RMN – o dotare extrem de necesara pentru orice unitate de acest fel care doreste sa ofere servicii medicale cat mai bune pacientilor sai.

Achizitia va fi posibila si multumita faptului ca Ministerul Sanatatii a alocat in acest scop spitalului din Hunedoara suma de 5,3 milioane de lei.

“De regula astfel de dotari merg cu precadere spre spitalele judetene. Chiar daca nu are statut de spital judetean, spitalul din Hunedoara are o adresabilitate comparabila cu unui spital judetean. Pe langa pacienti din tot judetul, avem si pacienti din afara judetului Hunedoara. Un aparat RMN modern este mai mult decat necesar pentru un act medical cu adevarat performant”, spune managerul Spitalului Municipal Hunedoara, Radu Budae, potrivit unui comunicat de presa.

In ultimii ani, Spitalul „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara a fost dotat cu doua computere-tomograf, cel de-al doilea fiind unul de ultima generatie, achizitionat anul trecut prin intermediul unei finantari europene in valoare totala de 2 milioane de euro.

“Ma bucura faptul ca ministrul Sanatatii, domnul Alexandru Rafila, a fost receptiv la nevoia spitalului din Hunedoara de a avea si un aparat RMN. Prea multi pacienti din Hunedoara sunt nevoiti sa mearga in alte orase pentru astfel de investigatii ori sa astepte perioade lungi de timp pentru a beneficia de acestea, mai ales daca este vorba despre proceduri care se deconteaza de catre CJAS. Sper ca procedura de licitatie pentru achizitionarea aparatului sa se desfasoare fara intarzieri astfel incat Spitalul Municipal Hunedoara sa aiba un RMN de ultima generatie cat mai repede cu putinta. Le multumesc domnilor Laurentiu Nistor, presedintele Consiliului Judetean si Ilie Toma, deputat de Hunedoara, pentru ca au sustinut demersurile noastre la Ministerul Sanatatii”, a afirmat si primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboutanu.

Etichete: spitalul municipal hunedoara, aparat RMN, RMN hunedoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: