Spitalul Judetean din Oradea se va uni cu Spitalul Municipal

29/06/2021

Spitalul Judetean din Oradea se va uni cu Spitalul Municipal

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-judetean-din-oradea-se-va-uni-cu-spitalul-municipal/

Consiliul Local Oradea a acordat avizul de principiu pentru unificarea celor doua unitati sanitare publice de interes local, respectiv Spitalul Judetean si Spitalul Municipal ‘Dr. Gavril Curteanu’ in vederea infiintarii unei noi unitati sanitare publice de interes local, a informat Primaria Oradea.

“Centralizarea sistemului de sanatate reprezinta principala componenta a unui sistem performant de sanatate, iar Municipiul Oradea are de mai multi ani ca obiectiv refacerea sistemul sanitar local. Procesul de modernizare a inceput cu unificarea celor patru spitale: Spitalul Municipal, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie, Spitalul Clinic de Neurologie si Psihiatrie si Spitalul de Pneumoftiziologie, fapt ce a dus la o mai buna gestionare a sistemului sanitar si la cresterea calitatii actului medical”, a precizat primarul municipiului Oradea, Florin Birta, citat de Agerpres.

Potrivit sursei, din analiza economica comparativa a celor doua unitati spitalicesti rezulta ca prin unificarea Spitalului Judetean cu Spitalul Municipal ‘Dr. Gavril Curteanu’ va creste calitatea activitatii sanitare, a actului medical, dar si gradul de finantare a spitalelor.

Astfel, vor scadea costurile de achizitii publice, costurile cu forta de munca, se vor reduce cheltuielile cu utilitatile, iar stocurile de medicamente vor fi gestionate in comun, fapt ce va duce de asemenea la scaderea cheltuielilor.

In acest moment, ambele unitati spitalicesti sunt spitale de categoria a II-a si au un anumit grad de finantare de la Casa de Asigurari de Sanatate, respectiv de 1.600 lei/pacient in cazul Spitalului Judetean si de 1.550 lei/pacient in cazul Spitalului Municipal.

Dupa fuziunea celor doua spitale, noua unitate va deveni spital de categoria I, prin urmare gradul de finantare va creste la circa 1.800 lei/pacient, mai relateaza sursa citata.

Etichete: spital judetean oradea, spital municipal oradea

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Studiu: Vaccinarea anti-Covid este sigura pentru femeile gravide

OMS: E nevoie de cateva saptamani pentru a intelege virulenta noii variante

Ministerul Sanatatii suplimenteaza numarul locurilor de la Rezidentiat

Ministrul Sanatatii: Aceasta boala va deveni la un moment dat endemica

Varianta SARS-CoV-2 detectata in Africa de Sud starneste ingrijorare la nivel mondial