Spitalul Judetean de Urgenta din Galati are un deficit de peste 150 de medici

08/08/2018


Spitalul Judetean de Urgenta Sf. Apostol Andrei din Galati are un deficit de 155 de medici, in conditiile in care numai prin Unitatea de Primiri Urgente trec anual 88.000 de pacienti, a declarat managerul institutiei, Alina Dobrea.

“La medici, gradul de ocupare este de 63%. Avem deficit de personal pe sectiile de nefrologie, neonatologie, neurochirurgie, neurologie si diabet, in total fiind vorba despre un deficit de 155 de medici. Pe 29 iunie am scos la concurs 17 posturi pentru medici, dar s-au prezentat doar sase persoane, doi dintre ei fiind pentru sectia de diabet. Cele sase persoane inscrise la concurs urmeaza sa sustina, pana pe 22 septembrie, examenul si vom vedea cati il vor si lua”, a precizat Alina Dobrea, potrivit Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Neuropatia diabetica

Managerul spitalului a mai spus ca deficitul de personal la nivelul unitatii sanitare este de 1.232 de posturi, din care 155 sunt pentru medici, gradul de ocupare fiind la asistenti de 84%, la infirmiere – 60%, la ingrijitoare – 30%, la ambulantieri si personal de deservire – 20%, iar la muncitori – de 60%.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

28 de medici de familie din Covasna se apropie pensionare si nu are cine sa ii inlocuiasca

2018 – un an greu pentru medicii de familie

Personalul de la Ambulanta, instruit pentru identificarea pacientilor cu AVC care au nevoie de tromboliza

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini