Spitalul Judetean de Urgenta Braila, in vizorul anchetatorilor

22/10/2015

Spitalul Judetean de Urgenta Braila, in vizorul anchetatorilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-judetean-de-urgenta-braila-in-vizorul-anchetatorilor/

spital-interior-holSpitalul Judetean de Urgenta Braila a fost luat la ochi de oamenii legii dupa un control al Ministerului Sanatatii.

Inspectorii au constatat ca, din 2013 si pana la jumatatea lui 2015, institutia a incasat peste 27 de milioane de lei din servicii medicale, bani pentru care nu s-au emis facturi. In plus, aceste servicii sunt peste valoarea celor contractate cu CJAS.

“Spitalul judetean trebuie sa se incadreze in suma stabilita in contractul stabilit dintre Casa si ei. Au fost si situatii cand au solicitat depasiri valoare de contract, suma ce nu a fost aprobata de Casa de Sanatate Braila”, a spus Ionela Fecioru, purtator de cuvant CJAS Braila, conform Digi24.

In urma analizei corpului de control s-a mai constat ca ca Spitalul Judetean de Urgenta Braila a platit 1,8 milioane de lei unei firme de paza, desi nu mai avea contract cu ea.

Alte lucruri in neregula constatate la acest spital fac referire la conditiile precare de igiena, care pun in pericol sanatatea pacientilor. Deficientele ar trebui remediate in circa patru saptamani.

“Dupa doua luni si ceva, cu o anumita intarziere, zic eu, am primit concluziile, adica de curand. Le-am studiat cu atentie, le-am grupat pe probleme si am hotarat sa luam si noi o decizie foarte importanta, sa analizam iarasi spitalul cu scopul de a corija toate aceste chestiuni”, a spus Viorel Mortu, presedintele CJ Braila, tot conform Digi24.

Pentru neregulile gasite de Inspectorii corpului de control al Ministerului Sanatatii, Parchetul Braila a deschis un dosar penal in acest caz.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: