Spitalul Ilfov: Program gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin in stadiu incipient

21/07/2023
Spitalul Ilfov: Program gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin in stadiu incipient

Spitalul Ilfov: Program gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin in stadiu incipient

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-ilfov-program-gratuit-pentru-depistarea-cancerului-de-col-uterin-in-stadiu-incipient/

Incepand cu anul 2012, in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Ilfov este in desfasurare PN VII.I “Subprogramul de screening organizat pe baze populationale pentru cancerul de col uterin”, pana in prezent efectuandu-se peste 5000 de teste Babes Papanicolau (frotiuri conventionale), precizeaza unitatea medicala.

Dr. Maria Olteanu, Medic Primar Obstetrica-Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Ilfov, informeaza ca beneficiarii programului sunt femeile cu varsta cuprinsa intre 25-64 ani, care au calitatea de asigurat in conformitate cu prevederile art.222 alin (1) din Legea nr 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii, precum si femeile care nu realizeaza venituri din munca, pensie sau alte surse si care indeplinesc urmatoarele conditii:

– domiciliul stabil in Bucuresti si judetul Ilfov;
– nu au diagnostic confirmat de cancer de col;
– sunt asimptomatice;
– nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer de col

“In cadrul Sectiei Obstetrica-Ginecologie se pot continua investigatiile (colposcopie, biopsii si examen histopatologic) pentru pacientele care prezinta rezultate anormale in urma testarii. De asemenea, in cadrul sectiei, se va stabili conduita terapeutica conform protocoalelor in vigoare (monitorizare, excizia leziunilor cu ansa diatermica, conizatii, interventii chirurgicale cu viza oncologica). Pentru detalii suplimentare si programari, persoanele interesate pot apela numarul de telefon: 0787 253 377.”, mai transmite unitatea sanitara pe pagina sa de Facebook.

Sursa: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov/FB

Etichete: cancerul de col uterin, preventie cancer de col uterin, colposcopie, test Babes Papanicolau gratuit, spitalul ilfov

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: