Spitalul de Psihiatrie Sibiu, unul dintre cele mai vechi spitale din Europa, va avea compartiment de cercetare

22/09/2020

Spitalul de Psihiatrie Sibiu, unul dintre cele mai vechi spitale din Europa, va avea compartiment de cercetare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-de-psihiatrie-sibiu-unul-dintre-cele-mai-vechi-spitale-din-europa-va-avea-un-compartiment-de-cercetare/

Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, una dintre cele mai vechi unitati medicale din Europa, cu o traditie de peste 150 de ani, va avea un compartiment de cercetare.

“Acest spital infiintat in 1863, care mai este alaturi de Heidelberg (Germania), singurul centru care a fost infiintat cu scopul de a fi spital de psihiatrie si inca in momentul actual, din intreaga Europa, functioneaza ca si spital de psihiatrie alaturi de Heidelberg. Spitalul acesta are o traditie in ceea ce reprezinta partea de invatamant. Mentionez aici, spre exemplu, Scoala medico-pedagogica infiintata in 1921 in spitalul acesta sau Centrul de ergoterapie stiintifica, care a fost facut pentru prima data in Romania, in anul 1933, in spitalul acesta. Avem o traditie veche si ne bucuram ca in momentul actual incercam sa o continuam. O continuam prin faptul ca, in momentul actual, fiind doua sectii clinice in Spitalul de Psihiatrie, putem obtine statutul de spital clinic, care va duce dupa sine, dincolo de activitati medicale de inalta calitate, de activitati de invatamant medical, la activitati de cercetare stiintifica medicala si de educatie medicala continua’, a declarat t medicul Ciprian Bacila, directorul medical al spitalului, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Depresia, diagnostic si management

Potrivit acestuia, doua din cele zece sectii ale spitalului sunt sectii clinice. La Spitalul de Psihiatrie din Sibiu, 17,9% dintre pacientii din acest an, provin din alte judete din tara, atat adultii, cat si copiii veniti aici pentru recuperare.

Conducerea spitalului estimeaza ca pana la finalul acestui an unitatea va primi statutul de spital clinic.

Astfel, studentii de la Facultatea de Medicina din Sibiu vor putea efectua stadii clinice si practica de specialitate, iar masteranzi in specialitatea Psihologie clinica, Consiliere psihologica si Psihoterapie si studenti la Psihologie ai Departamentului Psihologie vor beneficia de pregatire teoretica si practica.

Etichete: spital psihiatrie sibiu, cercetare psihiatrie si psihologie, unul dintre cele mai vechi spitale din europa

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii de familie, voluntari in cadrul DSP Arad in lupta cu Covid-19

Prof. univ. dr. Daniel Coriu, noul presedinte al Colegiului Medicilor din Romania

Reglementari noi privind acordarea serviciilor medicale pentru pacientii cu COVID-19 | Rolul medicilor de familie

Bolnavii de tuberculoza si tratati la domiciliu vor beneficia de o indemnizatie de hrana

Germania face pregatiri pentru campania de vaccinare anti-Covid inainte de finalul anului