Spitalul de Cardiologie din Covasna, posibil centru medical Covid pentru asimptomatici

18/05/2020

Spitalul de Cardiologie din Covasna, posibil centru medical Covid pentru asimptomatici

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-de-cardiologie-din-covasna-posibil-centru-medical-covid-pentru-asimptomatici/

Spitalul de recuperare cardiovasculara din Covasna ar putea fi desemnat centru medical pentru pacientii COVID asimptomatici, care in prezent sunt internati la Spitalul Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe.

“Am discutat cu conducerea Spitalului de Cardiologie aceasta varianta, zilele acestea urmeaza sa se gaseasca locatia cea mai buna, sa vada cu personalul si urmeaza sa fie nominalizat, foarte probabil, Spitalul de Cardiologie (…) si sa trimitem propunerea la minister”, a declarat Ágoston László, directorul Directiei de Sanatate Publica (DSP) Covasna, potrivit Agerpres.

Directorul Spitalului Judetean de Urgenta, dr. Rosu Matyas a opinat ca cea mai buna solutie ar fi ca persoanele asimptomatice sa fie carantinate la domiciliu.

“Asimptomatic inseamna ca nu are niciun fel de simptome si nu urmeaza un tratament. (…) Acesti pacienti, dupa parerea mea, nu este cuprins legislatie, dar, dupa parerea mea, ar putea fi tratati si la domiciliu, deci carantina la domiciliu, nu izolare (…), daca au conditii sa stea separat. (…) Eu cred ca, totusi, carantina la domiciliu ar fi o solutie buna. (…) Avem la sectia Chirurgie doi pacienti de la Brasov care deja de patru saptamani sunt aici si inca nu au testele negative. Ei se simt perfect, vor sa plece acasa (…), dar testele ies tot pozitiv si nu vor sa se negativeze. Mai sunt in tara cazuri, am mai auzit despre pacienti care si dupa 47, 50, 60 de zile sunt tot cu teste pozitive, dar astfel nu au niciun fel de problema. (…) O carantina la domiciliu a fi solutia ideala si costurile ar fi altele, bineinteles”, a declarat dr. Rosu Matyas, potrivit sursei citate.

Etichete: spital covid, pacienti asimptomatici, spitalul de recuperare cardiovasculara covasna

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Bani in plus de la Banca Mondiala pentru imbunatatirea calitatii si eficientei sistemului sanitar romanesc

Cum se descarca adeverinta de vaccinare in 6 pasi

Jumatate din populatia adulta din UE a primit cel putin o doza de vaccin anti-Covid

Coriu: Invocarea erorii umane este cea mai usoara abordare, uneori chiar cei mai buni specialisti pot sa greseasca

Observatorul de Sanatate: In Romania nu exista inca o cultura a raportarii erorilor in practicile sistemului medical