Spitalul de Boli Infectioase Galati va avea un centru de excelenta in domeniul dermatologiei

17/06/2021
Spitalul de Boli Infectioase Galati va avea un centru de excelenta in domeniul dermatologiei

Spitalul de Boli Infectioase Galati va avea un centru de excelenta in domeniul dermatologiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-de-boli-infectioase-galati-va-avea-un-centru-de-excelenta-in-domeniul-dermatologiei/

Spitalul de Boli Infectioase din Galati va deschide un centru de excelenta in domeniul dermatologiei, dupa ce Consiliul Judetean (CJ) a achizitionat echipamente medicale de ultima generatie pentru tratarea afectiunilor dermatologice.

Potrivit Biroul de presa al institutiei, la Spitalul de Boli Infectioase s-au achizitionat un aparat ultraperformant de fototerapie pentru tratamentul formelor grave de psoriazis, un videodermatoscop cu ajutorul caruia se poate analiza in profunzime cancerul de piele si se pot studia modificarile de structura ale alunitelor, un laser cu dioxid de carbon pentru tratarea leziunilor dermatologice, un echipament de crioterapie si doua microscoape de inalta rezolutie.

Valoarea investitiei este de 390.786 de lei, fonduri europene atrase de catre CJ Galati prin Programul Operational Regional 2014-2020.

”Sunt echipamente medicale de ultima generatie, unice in spitalele din regiune. Mai mult, unele dispozitive sunt cele mai performante din tara. Astfel, am reusit sa cream la Galati una dintre cele mai moderne Sectii de dermatologie din Romania. Acum, cu noile echipamente, se pot face tratamente si investigatii medicale noi, mult mai eficiente, in cancerul de piele, boli autoimune sau alte tipuri de afectiuni dermatologice. De altfel, anul acesta, Galatiul va fi gazda concursului national de obtinere a titulaturii de medic primar in domeniul dermatologiei, la care vor fi folosite si unele dintre echipamentele achizitionate. De asemenea, lucram deja pentru a deschide la Spitalul de Boli Infectioase un centru de excelenta in domeniul dermatologiei, pentru a putea realiza ample programe de cercetare in domeniu”, a declarat presedintele CJ Galati, Costel Fotea, potrivit comunicatului citat.

Sectia de dermatologie functioneaza intr-un spatiu modern, intr-un corp nou de cladire construit la Spitalul de Boli Infectioase.

Etichete: centru de excelenta dermatologie, spitalul de boli infectioase galati

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: