Spitalul Clinic CF Timisoara: Investigatii imagistice gratuite de Computer Tomograf

24/10/2023
Spitalul Clinic CF Timisoara: Investigatii imagistice gratuite de Computer Tomograf

Spitalul Clinic CF Timisoara: Investigatii imagistice gratuite de Computer Tomograf

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-clinic-cf-timisoara-investigatii-imagistice-gratuite-de-computer-tomograf/

Spitalul Clinic CF Timisoara anunta ca in cadrul unitatii medicale se pot face investigatii imagistice gratuite de Computer Tomograf. Pacientii care au o trimitere de la medicul specialist pot beneficia de evaluari gratuite in baza contractului pe care Spitalul Clinic CF Timisoara l-a incheiat cu  Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Timis.

Potrivit sursei citate, unul dintre avantajele majore ale Computerului Tomograf, de generatie noua, achizitionat in urma cu cateva luni cu bani europeni, consta in timpul redus de expunere la radiatii a pacientului. Prin tehnologia avansata utilizata, se obtin imagini de calitate ridicata intr-un interval de timp de cateva secunde, ceea ce contribuie la reducerea disconfortului pacientilor.

“Atunci cand am decis sa achizitionam Computerul Tomograf, prin programul POIM pentru unitati medicale, dorinta noastra a fost sa putem sa oferim investigatii gratuite. Acest lucru faciliteaza acum accesul la servicii medicale de inalta calitate pentru un numar mai mare de persoane, consolidand astfel angajamentul Spitalului Clinic CF Timisoara pentru sanatatea si bunastarea comunitatii locale. In utilarea Spitalului Clinic CF Timisoara cu acest computer tomograf performant se reflecta angajamentul continuu al unitatii noastre de a avea in vedere in permanenta ingrijirea pacientului”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timisoara, potrivit unei postari pe pagina de Facebook a unitatii sanitare.

Un alt beneficiu oferit de computerul tomograf este utilizarea unui software special de calcul al dozei de iradiere. Acesta permite monitorizarea si ajustarea precisa a nivelului de radiatii administrat pacientului in timpul investigatiei, in functie de nevoile individuale ale fiecaruia. De asemenea, noul aparat poate realiza si angiografii CT, oferind astfel un spectru mai larg de servicii pentru pacientii care au nevoie de investigatii complexe.

“Aceasta tehnologie avansata permite vizualizarea detaliata a vaselor de sange si a circulatiei sanguine in diferite parti ale corpului, facilitand diagnosticul si planificarea tratamentului in cazul afectiunilor vasculare. Mai mult, Computerul Tomograf aflat in dotarea unitatii noastre da posibilitatea obtinerii unor imagini la o rezolutie inalta. Softurile de procesare avansate fac ca echipamentul sa poata fi folosit de la evaluari imagistice toracice ori de pelvis pana la cele craniene, ceea ce ajuta la diagnosticarea multor afectiuni medicale”, spune si dr. Antonina Nicolae – medic primar radiologie – imagistica medicala Spitalul Clinic CF Timisoara.

Sursa: Spitalul Clinic CF Timisoara/FB

Etichete: computer tomograf, CT gratuit, spitalul clinic cf timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: