Spitalul CF Timisoara distribuie gratuit antivirale pentru pacientii infectati cu SARS-CoV 2

03/04/2023
Spitalul CF Timisoara distribuie gratuit antivirale pentru pacientii infectati cu SARS-CoV 2

Spitalul CF Timisoara distribuie gratuit antivirale pentru pacientii infectati cu SARS-CoV 2

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-cf-timisoara-distribuie-gratuit-antivirale-pentru-pacientii-infectati-cu-sars-cov-2/

Centrul de Evaluare COVID-19 din cadrul Spitalului Clinic CF Timisoara distribuie gratuit antivirale pacientilor infectati cu SARS-CoV 2 cu forme usoare sau medii de boala.

Spitalul Clinic CF Timisoara continua sa mentina functional Centrul de Evaluare COVID-19. In cadrul acestuia sunt investigate medical persoanele care prezinta simptomatologie specifica infectiei cu Sars-Cov 2 si care nu au un test pozitiv COVID-19, dar si pacientii care au deja un rezultat pozitiv al unui test facut intr-o unitate sanitara si doresc o evaluare a starii de sanatate.

Astfel, pacientii, asigurati sau nu, se pot prezenta pentru investigatii fara bilet de trimitere. Evaluarea se face in primele 5 zile de la un rezultat pozitiv al unui test COVID-19.

“Fiecare pacient este evaluat clinic. I se masoara tensiunea arteriala, saturatia de oxigen din sange, i se face o electrocardiograma (EKG) si i se recolteaza analize de laborator, cele uzuale. Vorbim de hemoleucograma completa, dar si de masurarea glicemiei, a proteinei C reactiva, a creatininei, a ureei serice, a transaminazelor hepatice(TGO si TGP). Asemenea investigatii se fac printr-o spitalizare de zi. In urma evaluarilor, putem stabili daca pacientul necesita internare sau poate fi tratat la domiciliu”, spune dr. Ioana Cotet – coordonator Centru de Evaluare COVID-19 Spitalul Clinic CF Timisoara.

Rezultatul analizelor este comunicat pacientului in cursul aceleiasi zile.

Tot in cadrul Centrului de Evaluare COVID-19, pacientilor li se pot administra medicamente injectabile sau le sunt distribuite gratuit medicamente cu actiune antivirala.

“Ultimele zile au adus un numar destul de ridicat de bolnavi infectati cu Sars-Cov 2. Sase dintre pacienti au avut nevoie de spitalizare si acum sunt internati in Zona Rosie a Spitalul Clinic CF. Speram ca acest, hai ii spunem, mini val de COVID-19 sa se reduca in perioada urmatoare si sa putem vorbi doar despre forme usoare, care nu necesita internare. Insa, in functie de starea de sanatate a pacientului, se poate recomanda si efectuarea unor investigatii imagistice. Si pentru asta vrem sa suplimentam “pachetele” din spitalizarea de zi ce pot fi decontate si vorbim de radiografii de torace si chiar de examene de computer tomograf. Cel mai important lucru insa, este ca reusim sa le dam celor care au nevoie, gratuit, antiviralele necesare pentru a lupta impotriva COVID-19, antivirale ce pot fi administrate la domiciliu”, spune conf. dr. Stela Iurciuc – manager Spitalul Clinic CF Timisoara.

Etichete: antivirale covid, SARS-CoV 2, evaluare pacienti covid, antivirale gratuite, spitalul cf timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: