Spitalul “Bagdasar-Arseni”, inclus in programul pentru tratamentul pacientilor cu infarct

22/06/2022
Spitalul “Bagdasar-Arseni”, inclus in programul pentru tratamentul pacientilor cu infarct

Spitalul “Bagdasar-Arseni”, inclus in programul pentru tratamentul pacientilor cu infarct

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalul-bagdasar-arseni-inclus-in-programul-pentru-tratamentul-pacientilor-cu-infarct/

Potrivit unui Ordin al ministrului Sanatatii, publicat in Monitorul Oficial, Spitalul Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” din Capitala a fost inclus in programul national pentru tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut.

Unitatea medicala a solicitat Ministerului Santataii, in luna aprilie a acestui an, includerea in programul AP-IMA (actiuni prioritare – infarct miocardic acut), potrivit initiativei legislative

Serviciul medicina de urgenta din cadrul Directiei generale de asistenta medicala, medicina de urgenta si programe de sanatate publica cuprinde in sfera de activitate atributii legate de actiunile prioritare (AP) privind pacientul critic.

Printre acestea se numara si AP- IMA (actiuni prioritare – infarct miocardic acut), reglementata prin ordinul ministrului sanatatii nr 6/2020 privind aprobarea modului de administrare, finantare si implementare a actiunilor prioritare pentru tratamentul pacientilor cu infarct miocardic acut.

Spitalul “Bagdasar-Arseni” din Bucuresti este unitatea sanitara cu numarul 22 inclusa in acest program. Dintre cele 22 de spitale din tara, 6 sunt din Bucuresti, 2 din Targu Mures, 2 din Cluj, 2 din Iasi si cate o unitate medicala din Timisoara, Oradea, Brasov, Baia Mare, Braila, Constanta, Ploiesti, Suceava, Pitesti si Craiova.

Etichete: spital bagdasar arseni, tratament pacienti infarct, infarct miocard acut

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: