Spitalele nu mai au sange. Medicii vor opera doar urgentele

07/01/2016

Spitalele nu mai au sange. Medicii vor opera doar urgentele

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalele-nu-mai-au-sange-medicii-vor-opera-doar-urgentele/

donare-sange-nouCriza de sange in spitalele romanesti. Dupa momentul Colectiv, cand romanii au stat la coada pentru a dona, acum situatia este din nou ingrijoratoare.

Spitalul Universitar din Bucuresti resimte din plin aceasta criza. Capacitatea centrului e de 20 de recoltari pe zi, insa aceasta cifra nu a mai fost atinsa de luni de zile.

“S-au prezentat doi donatori. Ieri au fost trei donatori. O scadere drastica fata de saptamana trecuta, inainte de anul nou cand am avut sansa sa avem 6,7 donatori pe zi”, spune Horia Bumbea, coordonatorul Centrului de Transfuzii de Spitalul Universitar, conform Digi24.

Situatia este similara si la Spitalul de Urgenta Floreasca.

“De la inceputul anului am avut una, doua prezentari pe zi. Astazi au fost 9 prezentari din care am recoltat doar doi pentru ca nu s-au incadrat”, spune si biologul Florentina Duica.

Daca lucrurile vor continua in acelasi ritm, medicii spun ca vor fi nevoiti sa amane unele interventii chirurgicale.

“Este dificil. Bineinteles ca trebuie sa asiguram in primul rand urgentele si eventual anumite operatii programate trebuie reprogramate”, a mai precizat Dr. Horia Bumbea, citat tot de Digi24.

Cei mai multi donatori de sange inregistrati in ultima perioada sunt rude sau prieteni ai pacientilor care urmeaza sa intre in sala de operatie.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: