Spitalele din Prahova, aproape de atingerea capacitatii maxime | Un nou focar de Covid-19

02/07/2020

Spitalele din Prahova, aproape de atingerea capacitatii maxime | Un nou focar de Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalele-din-prahova-aproape-de-atingerea-capacitatii-maxime-un-nou-focar-de-covid-19/

In judetul Prahova a fost depistat un nou focar de cazuri de infectare cu coronavirus. Conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) spune ca spitalele sunt aproape de atingerea capacitatii maxime de internare a pacientilor confirmati cu boala Covid-19.

Un focar in acest judet include 35 de persoane infectate de la un centru de dializa privat din Ploiesti. O alta unitate privata cu profil similar are trei cazuri confirmate in acest moment, toti cei 38 de pacienti dializati urmand sa fie internati.

“De trei zile suntem martorii acestui val (…). In ultima zi a starii de urgenta aveam 76 de imbolnaviri si 5 sau 6 decese. Astazi, 243 sunt in spital si am trecut demult de 400. Deci am 100 si ceva de bolnavi internati in ultimele 10 zile”, a spus Bogdan Nica, directorul DSP Prahova, citat de Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 10 EMC:

Sindromul de burnout

In context, el a precizat ca Prahova se afla aproape de atingerea limitei maxime de internare a pacientilor confirmati cu noul coronavirus.

“Mai mult de 300 de paturi in Prahova nu avem de unde sa luam. 243 cazuri sunt pozitive acum, inclusiv cei 38 de la dializa, 217 sunt internati, 26 in curs de internare. Mai sunt 18 suspecti la CFR si 10 suspecti la UPU”, a mai declarat sursa citata.

Din punctul sau de vedere, cresterea numarului de cazuri de Covid-19 este cauzata de mai multe motive, printre care nerespectarea masurilor impuse de autoritati, dar si campaniile din spatiul public.

Etichete: focar coronavirus, focar covid prahova, spitale prahova, dsp prahova

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Doru Stenn says:

    Cei 217 internați sunt toți cu simptome ce justifică tratamentul de specialitate în spital ? Sau sunt majoritatea asimptomatici ?

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

OMS nu este de acord cu conditionarea accesului intr-un stat in functie de certificatele de vaccinare

Livrarile de vaccin vor fi reduse in saptamanile viitoare | Romania continua vaccinarea cu stocul de rezerva

84,6% din personalul medical ar putea fi vaccinat pana la sfarsitul lunii ianuarie

Vlad Voiculescu: 30 de lei per pacient programat la vaccinarea anti-Covid pentru medicii de familie

A V-a transa de vaccin de la Pfizer & BioNtech, de 87.750 de doze, ajunge in Romania