Spitalele de psihiatrie cer modificarea legii antifumat

06/04/2016

Spitalele de psihiatrie cer modificarea legii antifumat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalele-de-psihiatrie-cer-modificarea-legii-antifumat/

FUMAT-SPITALEO comisie interministeriala formata din reprezentanti din Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Minsiterul Afaerilor Interne, Ministerul Justitiei dar si din Administratia Nationala Penitenciarelor (ANP) va solicita Parlamentului modificarea legii antifumat.

Reprezentantii mai multorĀ  spitale de psihiatrie sustin ca este “foarte greu sa explice persoanelor care sufera de tulburari psihice grave si care sunt internate”, ca nu pot fuma in camera si ca trebui sa iasa in curte pentru a face acest lucru iar personalul este insuficient pentru a putea supraveghea de mai multe ori in timpul unei zile pe fumatori, relateaza curentul.info.

Astfel, cinci spitale de psihiatrie din Romania, respectiv Spital Obregia, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Stei, Spitalul de Psihiatrie si Masuri de Siguranta Padureni Grajduri si Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Jebel, au depus un memoriu la Ministerul Sanatatii prin care atrag atentia asupra problemelor aparute odata cu intrarea in vigoare a legii antifumat.

“Comisia de Psihiatrie din cadrul Ministerului Sanatatii a verificat problemele semnalate in memoriu si intr-adevar este o problema. Este greu sa explici unei persoane, care sufera de tulburari psihice grave si care este condamnata penal, ca trebuie sa iasa in curte pentru a avea voie sa fumeze”, a mai declarat Oana Grigore, purtator de cuvant la Ministerul Sanatatii, conform Mediafax.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: