Spitalele care nu au investit banii primiti, vor ramane fara finantare

22/08/2019

Spitalele care nu au investit banii primiti, vor ramane fara finantare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spitalele-care-nu-au-investit-banii-primiti-vor-ramane-fara-finantare/

In trimestrul III al anului se vor redistribuirii finantarile alocate spitalelor care nu au reusit sa finalizeze procedurile de achizitie pentru dotarile necesare, catre acele spitale care au deja contracte semnate in acest sens.

“Ministerul Sanatatii, Guvernul Romaniei a finantat in acest an toate spitalele din Romania, de la spitale mici, municipale, orasenesti, pentru ca si acolo sunt pacienti care trebuie sa fie investigati inainte sa ajunga intr-o terapie intensiva de acest nivel. Nu vor cheltui acesti bani, din pacate, pentru ca nu si-au facut proceduri, pentru ca nu au avut grija de nevoile pe care le au. Atunci, Ministerul Sanatatii va redistribui aceste sume necheltuite acolo unde exista contracte. (…) Nu este o competitie la cheltuit bani, este o competitie la a dota spitale pentru a putea avea grija de pacienti”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii conform Agerpres.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Boala Renala Diabetica

Demnitarul nu a precizat nivelul la care se ridica finantarile ramase neutilizate, suma urmand sa rezulte in urma unei analize facute in trimestrul III al anului.

“N-as putea sa va dau o suma exacta, dar pot sa va spun ca in trimestrul III vom face o analiza foarte clara si, acolo unde consideram, chiar daca procedurile sunt lansate, ca banii nu vor putea fi utilizati, atunci o sa relocam acesti bani acolo unde exista contracte deja semnate, cu clauza suspensiva, asa cum am spus la inceputul anului”, a mai declarat ministrul Sanatatii conform sursei citate.

Etichete: bani spitale, achizitie aparate medicale, investitii sanatate

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Record de cazuri Covid, in Romania | Ludovic Orban: Sunt ingrijorat; facem o analiza foarte serioasa

Soft de post-procesare a investigatiei imagistice pentru evaluarea nodulilor pulmonari, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Ministerul Sanatatii introduce inca 61 de medicamente noi in Canamed

Performanta in timp de pandemiei | Trei transplanturi renale in doua zile, la Iasi

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19