Spirometrii gratuite pentru depistarea BPOC

12/11/2018

Spirometrii gratuite pentru depistarea BPOC

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/spirometrii-gratuite-pentru-depistarea-bpoc/


In perioada 17 – 18 noiembrie se va deruala campania ‘Tu stii cati ani au plamanii tai ?’,  in cadrul careia se pot face spirometrii gratuite pentru depistarea Bronhopneumopatiei Obstructive Cronice (BPOC).

“Din cauza ca este o boala ale carei simptome nu sunt specifice, foarte multe persoane ajung la medic destul de tarziu. De asemenea, sunt multi cei care confunda inca simptomele acestei boli cu inaintarea in varsta si cu faptul ca e normal sa simti ‘ceva’ daca fumezi. Tocmai din aceste motive, incercam sa facem anual campanii de constientizare si testari gratuite pentru depistarea BPOC. Si anul acesta, in weekendul 17-18 noiembrie, intre orele 9.00-17,00, ii asteptam pe bucuresteni in fata magazinului Unirea (pe coltul dinspre Bulevardul Unirii) sa-si faca o spirometrie. Testul dureaza aproximativ doua minute, minute care ii pot schimba viata persoanei care se testeaza, ameliorand imens calitatea vietii pacientului si prelungind supravietuirea”, a declarat intr-o conferinta de presa prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Continut educational:

In Romania, medicii estimeaza ca aproximativ un milion de persoane sufera de BPOC. Totodata, expertii preconizeaza ca in urmatorii 20 de ani, din aceasta cauza o va depasi pe cea prin boli cardiovasculare.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: