Specializare de Balneo-Fiziokinetoterapie la Facultatea de Medicina din Sibiu

11/10/2021
Specializare de Balneo-Fiziokinetoterapie la Facultatea de Medicina din Sibiu

Specializare de Balneo-Fiziokinetoterapie la Facultatea de Medicina din Sibiu

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specializare-de-balneo-fiziokinetoterapie-la-facultatea-de-medicina-din-sibiu/

Specializare noua la Facultatea de Medicina din Sibiu. Conducerea Facultatii spera ca din 2022 sa rezulte primii absolventi ai specialitatii Balneo-Fiziokinetoterapie, un program de studiu gandit ca sa le ofere pregatirea necesara oricarei cerinte de pe piata muncii.

“Ca si decan la Facultatea de Medicina am inceput, dar nu pentru ca sunt ortoped, ci pentru ca asa mi se pare normal si am demarat si suntem intr-o faza avansata de a realiza inca o noua specializare la Sibiu, si anume Specializarea de Balneao-kinetofizioterapie. Asta inseamna un program de trei ani, in care se pregatesc exact balneo-kinetofizioterapeuti. (…) Eu sper ca de anul viitor sa avem primii studenti la Balneo-fiziokinetorapie”, a anuntat medicul Radu Fleaca, decanul Facultatii de Medicina de la Sibiu, citat de Agerpres.

Medicul considera foarte importanta munca fizioterapeutilor, in reabilitarea pacientilor, mai ales a celor care au suferit interventii chirurgicale.

“Pe toti ne intereseaza rezultatul final, care are mai multe componente. Prima si poate si cea mai importanta, dar nu intotdeauna prima este ce facem noi ca si chirurgi, dupa care urmeaza o perioada de reabilitare, care, cel putin in Ortopedie este esentiala. Perioada de reabilitare are doua componente importante: medicul de reabilitare si kinetoterapeutul. Dintre noi toti, de care am pomenit pana acum, probabil kinetoterapeutul petrece cel mai mult timp cu pacientul in acest proces. (…) Sigur ca munca lui este importanta, poate sa salveze o operatie nu foarte bine reusita din varii motive tehnice sau din conditii ale pacientului si un kinetoterapeut poate sa ajute pacientul la un rezultat bun sau poate sa compromita foarte usor o operatie, facuta excelent”, a mai precizat Dr. Radu Fleaca, potrivit sursei citate.

Potrivit ortopedului, pacientii ar trebui sa faca echipa atat cu medicii, dar ulterior si cu specialistii in recuperare, pentru a reusi sa se refaca.

In fiecare an, peste 2.000 de absolventi fizioterapeuti termina facultatile de Sport si Medicina din Romania, insa doar 10 % reusesc sa se angajeze in spitalele publice de la noi, din cauza ca majoritatea nu au posturi pentru aceasta profesie.

Etichete: balneo-fiziokinetoterapie, facultatea de medicina sibiu

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: