Specialistii OMS: Doua injectii, fata de trei recomandate anterior, cu vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV)

03/12/2014

Specialistii OMS: Doua injectii, fata de trei recomandate anterior, cu vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specialistii-oms-doua-injectii-fata-de-trei-recomandate-anterior-cu-vaccinul-impotriva-papilomavirusului-uman-hpv/

VACCIN HPVOrganizatia Mondiala a Sanatatii a emis miercuri, 3 decembrie, alte recomandari in ceea ce priveste combaterea cancerului de col uterin, in scopul unei mai bune preveniri a bolii in tarile sarace.

Agentia France Presse  vorbeste despre recomandarile specialistilor OMS  pentru efectuarea a doua injectii, fata de trei recomandate anterior, cu vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV) la fetele cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani.

In Franta, unde cancerul de col uterin este la originea a peste 1.000 de decese pe an, vaccinul este in prezent recomandat pentru fetele de 11-14 ani, precizeaza publicatia franceza.

OMS, care si-a prezentat noile recomandari la Congresul mondial pentru combaterea cancerului ce se desfasoara in perioada 3-6 decembrie la Melbourne, estimeaza ca doua injectii sunt la fel de eficiente ca si trei.

“Combinatia de mijloace mai eficiente si accesibile pentru a preveni si trata cancerul de col uterin va ajuta la reducerea costurilor de sanatate, in special in tarile cu venituri mici”, a afirmat Nathalie Broutet, epidemiolog la OMS, conform AFP si Agerpres.

Screening-ul incepand cu varsta de 18 ani, a infectiilor cu papillomavirus, infectii responsabile pentru 99% din cazurile de cancer de col uterin , se poate face la fiecare cinci ani in cazul rezultatelor negative, fata de doi ani, la cat se efectueaza in prezent in multe tari ale lumii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Peste 1.700 de studenti straini din 90 de tari au candidat pentru un loc la UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj

Maraton chirurgical de 24 de ore la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila”

Un vaccin anti-Covid promitator, dezvoltat de compania Janssen, a inceput sa fie testat pe scara larga

Spitalul Judetean Miercurea Ciuc a achizitionat un sistem complex de administrare a citostaticelor, unic in tara

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate