Specialistii OMS: Doua injectii, fata de trei recomandate anterior, cu vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV)

03/12/2014

Specialistii OMS: Doua injectii, fata de trei recomandate anterior, cu vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specialistii-oms-doua-injectii-fata-de-trei-recomandate-anterior-cu-vaccinul-impotriva-papilomavirusului-uman-hpv/

VACCIN HPVOrganizatia Mondiala a Sanatatii a emis miercuri, 3 decembrie, alte recomandari in ceea ce priveste combaterea cancerului de col uterin, in scopul unei mai bune preveniri a bolii in tarile sarace.

Agentia France Presse  vorbeste despre recomandarile specialistilor OMS  pentru efectuarea a doua injectii, fata de trei recomandate anterior, cu vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV) la fetele cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani.

In Franta, unde cancerul de col uterin este la originea a peste 1.000 de decese pe an, vaccinul este in prezent recomandat pentru fetele de 11-14 ani, precizeaza publicatia franceza.

OMS, care si-a prezentat noile recomandari la Congresul mondial pentru combaterea cancerului ce se desfasoara in perioada 3-6 decembrie la Melbourne, estimeaza ca doua injectii sunt la fel de eficiente ca si trei.

“Combinatia de mijloace mai eficiente si accesibile pentru a preveni si trata cancerul de col uterin va ajuta la reducerea costurilor de sanatate, in special in tarile cu venituri mici”, a afirmat Nathalie Broutet, epidemiolog la OMS, conform AFP si Agerpres.

Screening-ul incepand cu varsta de 18 ani, a infectiilor cu papillomavirus, infectii responsabile pentru 99% din cazurile de cancer de col uterin , se poate face la fiecare cinci ani in cazul rezultatelor negative, fata de doi ani, la cat se efectueaza in prezent in multe tari ale lumii.

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: