Stiri medicale

Specialistii OMS: Doua injectii, fata de trei recomandate anterior, cu vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV)

Data ultimei actualizari: 03/12/2014

VACCIN HPVOrganizatia Mondiala a Sanatatii a emis miercuri, 3 decembrie, alte recomandari in ceea ce priveste combaterea cancerului de col uterin, in scopul unei mai bune preveniri a bolii in tarile sarace.

Agentia France PresseĀ  vorbeste despre recomandarile specialistilor OMSĀ  pentru efectuarea a doua injectii, fata de trei recomandate anterior, cu vaccinul impotriva papilomavirusului uman (HPV) la fetele cu varsta cuprinsa intre 9 si 13 ani.

In Franta, unde cancerul de col uterin este la originea a peste 1.000 de decese pe an, vaccinul este in prezent recomandat pentru fetele de 11-14 ani, precizeaza publicatia franceza.

OMS, care si-a prezentat noile recomandari la Congresul mondial pentru combaterea cancerului ce se desfasoara in perioada 3-6 decembrie la Melbourne, estimeaza ca doua injectii sunt la fel de eficiente ca si trei.

“Combinatia de mijloace mai eficiente si accesibile pentru a preveni si trata cancerul de col uterin va ajuta la reducerea costurilor de sanatate, in special in tarile cu venituri mici”, a afirmat Nathalie Broutet, epidemiolog la OMS, conform AFP si Agerpres.

Screening-ul incepand cu varsta de 18 ani, a infectiilor cu papillomavirus, infectii responsabile pentru 99% din cazurile de cancer de col uterin , se poate face la fiecare cinci ani in cazul rezultatelor negative, fata de doi ani, la cat se efectueaza in prezent in multe tari ale lumii.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.