Specialistii in diagnosticarea si tratarea cancerului bronhopulmonar se reunesc

06/08/2015

Specialistii in diagnosticarea si tratarea cancerului bronhopulmonar se reunesc

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/specialistii-in-diagnosticarea-si-tratarea-cancerului-bronhopulmonar-se-reunesc/

Sef Lucr Dr Alin DemetrianCompania de comunicare medicala Houston NPA, alaturi de Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova organizeaza pe 18 septembrie 2015 la Craiova Conferinta Regionala dedicata diagnosticului precoce al cancerului bronhopulmonar. Evenimentul se va desfasura in cladirea UMF Craiova, intre orele 13-20.

Obiectivul Conferintei consta in furnizarea de informatii specializate in vederea depistarii precoce a cancerului bronhopulmonar care, de cele mai multe ori, este descoperit in stadii depasite din punct de vedere terapeutic.

“Pe masa de operatie ajung din ce in ce mai multi pacienti cu tumori pulmonare de foarte mari dimensiuni. Medicii de familie trebuie sa fie atenti la factorii de risc si sa trimita pacientul cat mai din timp la pneumolog si la investigatii suplimentare, mai ales daca pacientul acuza tuse persistenta, oboseala, dureri in piept, alterarea starii generale sau a avut infectii respiratorii recurente”, spune initiatorul si coordonatorul stiintific al acestei manifestari, Sef Lucr. Dr. Alin Demetrian, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Toracica din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

De asemenea, organizatorii isi propun ca acest eveniment sa faciliteze comunicarea intre specialistii din diferite arii implicate in diagnosticul, tratamentul si monitorizarea pacientilor cu cancer bronhopulmonar, in vederea imbunatatirii accesului rapid al acestora la un tratament multidisciplinar. In Romania, peste 33.000 de persoane mor anual de cancer pulmonar.

Una dintre caracteristicile principale ale manifestarii este interdisciplinaritatea, programul (creditat cu puncte EMC si EFC) adresandu-se medicilor (cu specialitatile chirurgie toracica, pneumologie, oncologie, medicina de familie, medicina interna, anatomie patologica, radiologie-imagistica, radioterapie, expertiza medicala a capacitatii de munca, medicina nucleara, ATI etc), dar si asistentilor medicali.

Invitatii de onoare ai evenimentului sunt Prof. Univ. Dr. Ioan Cordos, manager Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” Bucuresti si presedinte Comisia de chirurgie toracica din Ministerul Sanatatii si Dr. Dorin Vancea, Presedinte al Sectiunii de Cancer Bronhopulmonar a Societatii Romane de Pneumologie.

Printre lectorii care au confirmat deja participarea la conferinta sunt: Conf. Univ. Dr. Mihai Popescu, Conf. Univ. Floarea Mimi-Nitu, Sef Lucr. Dr Michael Schenker, Sef Lucr. Dr. Cristian Paleru, Dr. Elena Vlad si Dr. Dalida Mosorescu.

Temele de pe agenda evenimentului: tratamentul chirurgical al cancerului bronhopulmonar in Oltenia-Quo vadis, indicatia chirurgicala in cancerul bronhopulmonar, simptomele precoce versus screening in depistarea cancerului pulmonar, abordarea precoce a cancerului bronhopulmonar din perspectiva medicului de familie, rolul metodelor chirurgicale miniminvazive in stadializarea neoplasmului bronhopulmonar, prezentari de caz, aportul si limitele examenului radiologic standard in diagnosticul cancerului pulmonar, discutii despre o posibila campanie de screening pentru cancerul bronhopulmonar in regiunea Oltenia.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: