Sorina Pintea: Au fost niste probleme legate de intarzierea rectificarii

03/09/2018

Sorina Pintea: Au fost niste probleme legate de intarzierea rectificarii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorina-pintea-au-fost-niste-probleme-legate-de-intarzierea-rectificarii/


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca intarzierea rectificarii bugetare a creat anumite probleme in functionarea sistemului sanitar.
Ea a precizat ca problemele ‘punctuale’ au fost rezolvate, astfel incat sa nu existe sincope in asigurarea medicamentelor pentru programele nationale.

‘In ultimele zile am dus adevarate lupte cu cifrele, si multumesc colegului meu de guvern si prietenului meu Teodorovici (ministrul finantelor publice – n.r.) pentru ca mi-a dat niste sugestii, pentru ca au fost niste probleme legate de intarzierea rectificarii. Eu nu vreau sa critic pe nimeni. Vreau sa spun doar ca nu e cazul sa sacrificam niste vieti pentru niste orgolii. Am reusit sa rezolvam problemele punctuale astfel incat sa nu avem sincope in aprovizionarea cu medicamente a pacientilor beneficiari ai programelor nationale de sanatate’, a declarat Ministrul sanatatii citata de Agerpres.

Pe de alta parte, ministrul le-a vorbit femeilor prezente la Scoala politica de vara a Organizatiei Femeilor Social-Democrate si despre salariile cadrelor medicale si despre investitiile din sanatate.

“A fost o perioada grea, o perioada in care am incercat ca masurile pe care le-am luat la nivelul Ministerului Sanatatii, masuri cuprinse de altfel in programul de guvernare, sa fie aplicabile repede, simplu, usor si as vrea sa amintesc doar cateva. Prima si cea mai importanta a fost majorarea salariilor personalului medical, pentru ca medicii, asistentii medicali, personalul medical de specialitate din sistemul sanitar au beneficiat de masuri foarte, foarte importante, de majorari importate a salariilor, insa asta nu este suficient sa tinem medicii in tara, sa asiguram pacientilor servicii medicale de calitate. De aceea, aceste majorari salariale sunt dublate de investitii pe care le facem din fonduri ale bugetului de stat, din fonduri europene si aici vorbesc doar despre cele trei spitale regionale. Stiti foarte bine, in 13 aprilie am lansat studiul de fezabilitate de la Iasi, in 26 iulie la Cluj, iar pe 5 septembrie voi fi la Craiova pentru a lansa draftul de studiu de fezabilitate pentru Spitalul Regional Craiova”, a adaugat Sorina Pintea confom sursei mentionate.

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: