Sorina Pintea a preluat mandatul. Care sunt prioritatile noului ministru al Sanatatii

31/01/2018

Sorina Pintea a preluat mandatul. Care sunt prioritatile noului ministru al Sanatatii

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorina-pintea-a-preluat-mandatul-care-sunt-prioritatile-noului-ministru-al-sanatatii/


Sorina Pintea a preluat mandatul de ministru al Sanatatii, precizand ca va continua proiectele prevazute in Programul de guvernare si ca doreste o buna colaborare cu asociatiile de pacienti si organizatiile neguvernamentale.

“Am venit la Ministerul Sanatatii sa fac ceva, nu sa devin cineva. Am venit sa continui proiectele pe care domnul Bodog le-a inceput, tot ceea ce este expus in Programul de guvernare, dar as mai vrea sa fac un lucru: sa aduc comunitatea langa noi. Pentru mine este foarte important sa am o colaborare foarte buna cu asociatiile de pacienti, cu ONG-urile, avand in vedere ca am o experienta in acest sens de la spitalul pe care l-am condus aproape cinci ani. Implicarea comunitatii este foarte importanta si atunci cand exista o problema, daca o rezolva mai multi, rezolvarea poate fi mai buna”, a afirmat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, citata de Agerpres.

Ea a afirmat ca obiectivele principale ale mandatului sau sunt legate, in acest moment, de realizarea spitalelor regionale si rezolvarea problemei rezidentilor.

Sorina Pintea a mai sustinut, in ceea ce priveste medicamentele, ca pentru fiecare patologie este necesar un barem minimal care sa fie stabilit de comisiile de specialitate.

“Cred ca este nevoie sa avem un barem minimal pe fiecare patologie, dar acest barem pot sa il stabileasca comisiile de specialitate si va fi unul din lucrurile pe care o sa incerc sa il fac cat de repede”, a explicat ea conform sursei mentionate.

In opinia sa, va trebui regandita si problema blocarii posturilor in sistemul de sanatatem si subliniat, de asemenea, ca este necesara o schimbare a mentalitatilor in sistemul medical.

“Aceasta este cea mai mare problema. (…) In general, pacientii privesc spitalul ca pe un dusman si viceversa. (…) Pacientul trebuie sa intre cu incredere in spital. Cei care lucreaza in spital trebuie sa fie constienti ca sunt acolo sa aiba grija de pacienti. Nu stiu daca o sa pot (sa schimb mentalitatile – n.r.), dar o sa incerc. Cu totii trebuie sa dorim”, a explicat noul ministru al Sanatatii.

Pintea a punctat ca, in momentul in care intra in spital, pacientul nu trebuie sa cumpere nimic.

Autor: FormareMedicala.ro

2 Comentarii

 1. DR CIUCURE IONICA says:

  Stimata dna ministru,
  Va dorim succes in planurile pe care le-ati facut acum,la inceput de activitate.Cu totii dorim,pentru noi si pacientii nostri,un sistem medical in care sa pacientul sa fie consultat,tratat cu demnitate,fara frica,cu medicatia si investigatiile corespunzatoare.Sunt medic de familie si viziunea pt aceasta profesie este aceea de a cunoaste patologia fiecarui pacient,de a trata intercurentele si starile acute in cabinet.Ma rog lui Dumnezeu pentru ajutor la fiecare diagnostic si trat.Ma rog lui Dumnezeu sa ne dea ajutor pt a SE CREA O LINIE DE ANALIZE DE URGENTA PT MEDICII DE FAMILIE SI CENTRELE DE PERMANENTA,UNDE SA EXISTE PLAFON SI SA PUTEM FACE ANALIZELE DE URGENTA PT PACIENTI,EVITAND SUPRAAGLOMERAREA UPU SAU INTERNAREA PACIENTILOR.
  Tratez in cabinet,cu tratament injectabil,perfuzabil,cu ECHO,ECG, spirometrie-cu tot ce pot pt a evita plimbarea pacientului…recomandand consulturi interdisciplinare in cazul in care nu pot diagnostica sau trata,dupa prealabila incercare.
  Privim la dv cu speranta pt schimbare in sistem.Va spunem BUN VENIT si avem incredere in Dumnezeu ca va va da intelepciune si ajutor.Cu stima ,dr CIUCURE IONICA,TIMISOARA

 2. Ludwig says:

  …examen serios la intrarea in facultate, limitarea nr. locuri gratuite de studenti la medicina la necesarul national de medici, deblocarea posturilor mai ales in centre universitare posturi in retea, un nou statut al cadrelor didactice medicale, examene de rezidentiat pe post, plata ativitatii medicale corespunzatoare , cu ora,in functie de calificare si experienta, ocuparea oricarui post de medic prin concurs inclusiv de medic de familie …evaluarea periodica a aptitudinilor cadrelor didactice medici ,studentilor, medicilor rezidenti, precum si a personalului auxiliar…mentalitatea se schimba prin aplicarea de reguli corecte …exemple sunt… numai sa vrei sa la aplici …

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: