Sorin Grindeanu: Sustinem planificarea multianuala pentru asigurarea fara sincope a vaccinurilor

30/05/2017

Sorin Grindeanu: Sustinem planificarea multianuala pentru asigurarea fara sincope a vaccinurilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorin-grindeanu-sustinem-planificarea-multianuala-pentru-asigurarea-fara-sincope-a-vaccinurilor/

Guvernul sustine planificarea multianuala pentru asigurarea fara sincope a vaccinurilor, precizeaza prim-ministrul Sorin Grindeanu, intr-un comunicat de presa.

Reprezentantii Guvernului si cei ai companiilor farmaceutice au convenit ca incheierea Acordurilor cadru pentru achizitionarea de vaccinuri sa se faca pentru perioade cuprinse intre doi si patru ani.

Conform comunicatului, aceasta procedura va asigura predictibilitate si va permite preintampinarea crizelor in asigurarea dozelor necesare. Incheierea acestor Acorduri-cadru va oferi aprovizionarea continua si la timp a dozelor de vaccin, asigurarea unor stocuri de rezerva la nivelul autoritatilor, la care sa se poata apela in caz de urgenta, precum si predictibilitate producatorilor.

“Am facut cativa pasi importanti in ultimele saptamani in solutionarea problemelor legate de vaccinuri, dar mai avem inca multe de facut. Prioritatea este implimentarea planificarii multianuale in achizitionarea vaccinurilor”, a afirmat prim-ministrul Sorin Grindeanu.

Ministrul Sanatatii a precizat ca va initia in perioada imediat urmatoare procedura de licitatie pentru vaccinul rujeolic, ROR, pentru perioada 2018-2019, urmand ca necesarul pentru anul curent sa fie achizitionat pana la mijlocul lunii iulie, prin procedura de urgenta.

In ceea ce priveste pregatirea campaniei de vaccinare antigripala 2017-2018, la nivelul Comitetului interministerial s-a stabilit ca Institutul de Sanatate Publica va informa de urgenta Ministerul Sanatatii cu privire la necesarul de vaccinuri, dupa consultarea medicilor de familie. Pe baza necesarului transmis de medicii de familie, ministerul va initia achizitia vaccinului gripal pentru sezonul urmator,  se mai precizeaza, conform sursei mentionate.

Un alt punct al intalnirii premierului si ministrului Sanatatii cu reprezentantii companiilor farmaceutice a vizat consultarile pe marginea proiectului Legii vaccinarii, in contextul in care companiile au propus o serie de amendamente cu privire la durata procedurii de licitatie, stabilirea criteriilor de atribuire si termenul de livrare.

Ministrul Sanatatii a precizat ca va analiza, cu toata deschiderea, aceste propuneri, le va prelua pe cele benefice, dupa care, proiectul Legii vaccinarii va intra in procedura avizarii interguvernamentale, in sedinta de Guvern, iar, ulterior, va fi transmis spre dezbatere si adoptare Parlamentului.

“Este nevoie de o dezbatere cat mai ampla si transparenta asupra acestui proiect de o importanta covarsitoare pentru societate”, a punctat ministrul Bodog.

Reprezentantii companiilor farmaceutice au salutat deschiderea Guvernului si, la solicitarea premierului, si-au oferit sprijinul sa participe la o campanie publica de educare si informare cu privire la importanta preventiei prin vaccinare.
 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a lansat Ghidul asiguratului