Ministrul Educatiei: Nu exista cadru legal pentru trecere generalizata in online

13/10/2021

Ministrul Educatiei: Nu exista cadru legal pentru trecere generalizata in online

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sorin-cimpeanu-nu-exista-cadru-legal-pentru-trecere-generalizata-in-online/

Ministrul interimar al Educatiei, Sorin Cimpeanu, considera ca Directia de Sanatate Publica Ilfov isi depaseste atributiile legale si incalca Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta si Ordinul comun al ministrilor Educatiei si Sanatatii in contextul in care a cerut trecerea in online a tuturor scolilor din judet pe o perioada de 14 zile, cu posibilitatea de prelungire.

“DSP Ilfov isi depaseste atributiile legale. Incalca Hotararea CNSU nr. 76 si Ordinul comun 5338/ 2021 si se substituie Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Scolar Judetean si tuturor unitatilor de invatamant din Ilfov’, a afirmat ministrul interimar al Educatiei, citat de Agerpres.

Sorin Cimpeanu a explicat ca sunt scoli foarte aglomerate, in care se invata in doua – trei schimburi, cu un numar maxim de elevi in clasa si sunt scoli in care se invata intr-un singur schimb, cu un numar mic de elevi in clasa.

De asemenea, sustine el, sunt scoli in care nu este niciun caz de infectare in randul elevilor si profesorilor si sunt scoli in care sunt zeci de cazuri de infectare.

“Nu exista cadru legal pentru trecere generalizata/ nediferentiata in online la nivelul unui judet. Decizia se ia analizand situatia la nivelul fiecarei unitati de invatamant. DSP nu se poate substitui nici scolilor, nici Inspectoratului Scolar Judetean, nici Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Nu avem cunostinta ca DSP sa fi facut ancheta epidemiologica la nivelul fiecareia dintre cele 270 de unitati de invatamant din Ilfov. In concluzie, solicitarea DSP Ilfov a fost facuta in afara cadrului legal, afectand procesul de monitorizare a desfasurarii procesului de invatamant si perturband functionarea mecanismelor administrative de gestionare a situatiei in starea de alerta”, a mai precizat declarat Sorin Cimpeanu, potrivit sursei citate.

Etichete: cursuri online, scoala online, ministrul educatiei, sorin cimpeanu, dsp ilfov

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: