Sondaj: Spitalele private, in topul increderii pacientilor romani

30/05/2016

Sondaj: Spitalele private, in topul increderii pacientilor romani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sondaj-spitalele-private-in-topul-increderii-pacientilor-romani/

spital-newMedicii si spitalele private din Romania se afla in topul increderii romanilor in ceea ce inseamna sistemului medical romanesc.

Conform aceluiasi sondaj realizat de IMAS impreuna cu Centrul pentru inovatie in medicina, spitalele de stat se afla pe ultimul loc.

Studiul arata ca 66% din repondenti manifesta destul de multa si foarte multa incredere in medicii din Romania, in timp ce, atunci cand este vorba despre spitalele private, procentul este de 65%. Pe ultimul loc se plaseaza spitalele de stat, cu nivel de incredere de 35%, in urma companiilor farmaceutice din Romania, a Colegiului Medicilor, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Ministerului Sanatatii, relateaza Agerpres.

Cercetarea arata ca principala problema cu care se confrunta sistemul medical din Romania este, in opinia a 20,7% dintre cei intervievati, coruptia si mita.

Alti 19% considera ca sistemul de sanatate se confrunta in primul rand cu lipsa echipamentelor necesare si cu o tehnologie veche, in timp ce 12,8% vad salariile mici ale personalului medical ca fiind cea mai mare problema.

Sondajul este intitulat “Perceptii si atitudini cu privire la prevenirea, diagnosticarea si tratarea cancerului”,  si concluzioneaza ca cei mai multi romani percep cancerul drept o boala vindecabila. 84% dintre cei intervievati apreciaza ca exista cancere care se pot preveni, iar 86% spun ca anumite tipuri de cancer pot fi detectate in faze incipiente.

De cealalta parte, insa, pentru 26,6% dintre repondenti principala teama legata de cancer este ca nu exista tratament pentru aceasta boala si nu poate fi vindecata.

75% dintre cei care au raspuns intrebarilor sondajului cred ca dureaza prea mult ca un medicament nou descoperit sa ajunga in Romania, tot conform studiului citat de Agerpres.

Obiectivul realizarii acestui studiu a fost evaluarea increderii pacientilor in institutiile medicale din Romania, precum si evaluarea perceptiei si atitudinii populatiei cu privire la cancer si tratamentele existente.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.010 persoane, in perioada 1 — 20 aprilie si are o marja de eroare de aproximativ 3%.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: