Sondaj: Pacientii considera ca vaccinurile pentru adulti ar trebui sa fie compensate

29/04/2022
Sondaj: Pacientii considera ca vaccinurile pentru adulti ar trebui sa fie compensate

Sondaj: Pacientii considera ca vaccinurile pentru adulti ar trebui sa fie compensate

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/sondaj-pacientii-considera-ca-vaccinurile-pentru-adulti-ar-trebui-sa-fie-compensate/

Un sondaj in randul pacientilor si apartinatorilor arata ca 78% dintre acestia considera ca vaccinurile pentru adulti trebuie sa fie compensate, a spus Radu Ganescu, presedintele Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania (COPAC).

74% dintre cei care au raspuns la chestionar sunt de parere ca in Romania trebuie sa existe o schema de imunizare a adultilor.

“Din punct de vedere al costurilor, este mult mai eficient sa previi si sa vaccinezi. (…) Stim ca sunt la ora actuala foarte multe vaccinuri care protejeaza pacientii, ca evolutia tehnologiei, evolutia medicala, evolutia stiintifica ne-au aratat ca orice se poate face si cred ca am vazut cu totii in aceasta perioada a pandemiei. Stim ca ne putem proteja de cel putin 17 boli infectioase pe parcursul vietii. (…) Am incercat sa facem un chestionar si am incercat sa ii intrebam daca ei considera, din punct de vedere al patologiilor sau din punct de vedere al necesitatii, ca si in Romania sa existe o schema de vaccinare a adultilor. Marea majoritate – ma refer la peste 74% dintre ei – au spus ca da, ar fi important ca si in Romania sa existe o astfel de schema. (…) Din chestionarul facut de noi avem un raspuns la fel de important ca si incredere in vaccinare sau dorinta de a exista programe de vaccinare. Faptul ca peste 78% ne-au spus ca vaccinurile ar trebui sa fie compensate sau sa aiba o forma de compensare. (…) Ca pacienti suntem clar pro-vaccinare”, a declarat Radu Ganescu, presedintele COPAC, citat de Agerpres.

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca in cursul anului viitor, Romania ar putea avea un cadru legislativ privind compensarea vaccinurilor si un buget in acest sens.

Etichete: vaccinuri compensate pentru adulti, vaccinuri pentru adulti, COPAC

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: